Inuti Elon Musks nya rymdäventyr

Inuti Elon Musks nya rymdäventyr

Artikeln innehåller en video att titta på Musk blev först med att frakta varor åt Nasa och nu ska han även bli först med att frakta människor. Så här ser raketen ut på insidan.

SpaceX blev första företaget i världen som fick i uppdrag, och lyckades, leverera last till internationella rymdstationen. Uppdraget genomfördes 2012 med rymdbolagets obemannade version av Crew Dragon och om något år ska den historiska farkosten ut i rymden igen. Denna gång med människor i lasten.

Elon Musks SpaceX visar nu upp hur Crew Dragons nya insida ser ut. Redan 2017 ska raketen användas för att skicka astronauter till internationella rymdstationen. SpaceX blir därmed första företaget i världen att ta Nasas astronauter ut i rymden. Bilderna från Crew Dragon visar hur besättningen skulle leva under sin tid upp mot stationen.

I framtiden vill SpaceX också satsa på rymdturismen och skicka ut vanliga människor i rymden. Kanske är det så här raketerna kommer se ut även då?

 

 

Du är kanske också intresserad av:

SpaceX planerar att erbjuda rymdresor för turister... Enligt en pressrelease förra veckan kommer SpaceX att inleda ett samarbete med Bigelow Aerospace för att ta privatpersoner på rymdupplevelse utöver det vanliga. Inom kort kommer de båda företagen att ha en kickoff i...


 
TAGGADE MED:
SpaceXElon MuskDragon

Liknande artiklar:

 

 

Prenumerera på vårt månatliga nyhetsbrev

 

 

 

 

"The Earth was absolutely round... I never knew what the word round meant until I saw Earth from space."

Alexei Leonov

 

Om Rymdturism.se

Rymdturism.se är ett informationsföretag inom den kommersiella rymdfarten, och en del av SpaceEra.

Medlem i Space Tourism Society.

Läs mer

Kontaktinformation

  • Sibbarpsvägen 6A
    216 11 Limhamn
  • info@rymdturism.se