Studenter får smak för rymdturism

Studenter får smak för rymdturism

Eleverna vid Spalding High School i östra Midlands i Storbritannien hade en väldigt annorlunda och spännande lektionsdag. De fick nämligen utforska möjligheten att arbeta i en framtida rymdresebransch bland annat genom att tillverka och testa egenbyggda raketer.

Parkerad framför skolan, som är en flickskola, stod en 10 meters raket från företaget Starchaser som under två dagar arrangerade en workshop. Skybolt, som raketer heter, har använts som en del av företagets forskning och utveckling som syftar till att förverkliga bemannade kommersiella rymdresor.

De bjöds bland annat på en interaktiv presentation av rymdhistoria. De kunde också se, ackompanjerat med ljudliga smällar, demonstrationer som illustrerade hur raketer kan övervinna tyngdkraften. Som en del av projektet eleverna fick chansen att göra och testa sina egna raketer. Detta är något som flickskolan har arrangerat för sina studenter under de senaste sju åren. Det har alltid varit en mycket trevlig upplevelse, där man också undersöker möjligheten för rymdturism i framtiden och visar på de många karriärmöjligheter som finns tillgängliga för de som funderar på att arbeta inom detta mycket nya område.

Källa: http://www.spaldingtoday.co.uk/news/education/students-get-taste-for-space-tourism-1-6656123

Du är kanske också intresserad av:

Biljetter finns nu tillgängliga för att se framtidens rymdskepp... X Prize Cup meddelade idag att biljetter till en spektakulär två dagars festival om framtidens utforskning av rymden, finns nu officiellt tillgängliga till försäljning för allmänheten. Tilldragelsen kommer att &aum...

Eric Anderson tror på rymdhotell 2022...  Under en intervju mellan Tom Barton från Russia Today och Eric Anderson, en av världens ledande rymdentreprenörer, berättar han om möjligheterna för rymdturismen inom den närmsta framtiden.
   ...

Nytt rymdturismcenter öppnar i Florida... Ett nytt center som ska kunna locka till sig äventyrare och kommande rymdturister har öppnats i St. Petersburg-Clearwater International Airport i Florida. Aurora Aerospace öppnade dörrarna den 1 maj som ett "Rymdläger p...


 
TAGGADE MED:
Storbritannienstudenter

Liknande artiklar:

 

 

Prenumerera på vårt månatliga nyhetsbrev

 

 

 

 

"The Earth was absolutely round... I never knew what the word round meant until I saw Earth from space."

Alexei Leonov

 

Om Rymdturism.se

Rymdturism.se är ett informationsföretag inom den kommersiella rymdfarten, och en del av SpaceEra.

Medlem i Space Tourism Society.

Läs mer

Kontaktinformation

  • Sibbarpsvägen 6A
    216 11 Limhamn
  • info@rymdturism.se