Spaceport Sweden arrangerar NASA Space Apps Challenge som en del av en nationell strategi för rymdturism

Spaceport Sweden arrangerar NASA Space Apps Challenge som en del av en nationell strategi för rymdturism

Artikeln innehåller en video att titta på Den 11-12 april arrangeras innovationstävlingen International Space Apps Challenge som beskrivs som en av världens största hackathon. NASA leder det globala samarbetet som äger rum på 135 platser världen över. I Stockholm genomförs satsningen av Spaceport Sweden, Space Travel Alliance och Swedish Incubators & Science Parks.

Del av ett nationellt strategiarbete för rymdturism

Arrangemanget är en del av ett nationellt strategiarbete för rymdturism i syfte att stärka svensk innovationskraft och skapa en plattform som främjar nya idéer och attraherar talang som stärker svensk konkurrenskraft. I strategiarbetet samverkar aktörer inom näringsliv, offentlig sektor, forsknings- och innovationsutövare.

– Rymdturism är en högteknologisk bransch som främjar innovation och vi arrangerar Space Apps Challenge i syfte att stimulera nya hållbara upplevelser, produkter och tjänster som stärker befintlig industri och stimulerar talang och startups inom området, säger Karin Nilsdotter, initiativtagare och VD för Spaceport Sweden.

– Spaceport Sweden bedriver ett mycket viktigt arbete för att utveckla rymdturism som en framtidsindustri i Sverige. SISP medverkar därför som huvudpartner till Space Apps Challenge 2015 i Stockholm. Särskilt positivt är tävlingens fokus att uppmuntra fler kvinnliga deltagare. Den 21-22 april, lyfter vi återigen fram rymdturism som en del av Sveriges nyindustrialisering på vår årskonferens Sveriges Innovationsriksdag, säger Magnus Lundin, VD för den nationella branschföreningen Swedish Incubators & Science Parks.

Fokus på mångfald och fler kvinnor för stärkt innovationskraft

– Sverige har potential att bli ledande inom rymdturism. För det krävs mod och skarpa hjärnor där mångfald är nyckeln till innovation. Vi vill attrahera fler kvinnor och samverkar med Malvina, Geek Girl Meetup, Datatjej och IVAs Studentråd, säger Karin Nilsdotter.

Svenska lösningar tas ut till den globala finalen

Under 48 timmar samlas en tvärdisciplinell grupp i Stockholm för gemensam problemlösning på fyra områden; jorden, yttre rymden, människor och robotik med tillgång till NASA:s öppna data. Två lösningar kommer att få representera Sverige i den globala finalen som leds av NASA.

Här anmäler sig de svenska deltagarna

Vi välkomnar designers, ingenjörer, tekniker, forskare, konstnärer, programmerare, studenter och företagare att anmäla sig. Anmälan sker individuellt eller som lag och görs på http://nasaspaceappschallenge.splashthat.com/

Tidpunkt: 11-12 april 2015
Plats: SUP46, Regeringsgatan 29, Stockholm
Lokal arrangör: Spaceport Sweden, Space Travel Alliance, SUP46, SISP
Projektledare: Susanne Fuglsang, susanne@promag.se, +46 70 738 99 97
Presskontakt: Karin Nilsdotter, karin@spaceportsweden.com + 46 70 226 8801

Källa: http://www.mynewsdesk.com/se/spaceport/pressreleases/spaceport-sweden-arrangerar-nasa-space-apps-challenge-del-av-en-nationell-strategi-foer-rymdturism-1133880

 

 

Du är kanske också intresserad av:

Han vann Metros rymdresa... Fysikstudenten Justin Dowd från Boston valdes bland tusentals tävlande i den globala tävlingen, Race for Space, att bli den Metroläsare som får en biljett till rymden. Nu börjar den hårda träningen fö...

Sveriges deltagare till Race for Space... Nu är den svenske kandidaten utsedd till Metros tävling Race for Space. Han heter Alexander Jönsson och kommer att kämpa mot deltagare från 23 andra länder världen över för en resa till rymden. A...

Liknande artiklar:

 

 

Prenumerera på vårt månatliga nyhetsbrev

 

 

 

 

"The Earth was absolutely round... I never knew what the word round meant until I saw Earth from space."

Alexei Leonov

 

Om Rymdturism.se

Rymdturism.se är ett informationsföretag inom den kommersiella rymdfarten, och en del av SpaceEra.

Medlem i Space Tourism Society.

Läs mer

Kontaktinformation

  • Sibbarpsvägen 6A
    216 11 Limhamn
  • info@rymdturism.se