Ungt stjärnskott kan få resa ut i rymden

Ungt stjärnskott kan få resa ut i rymden

Som en del av ”Rising Star Programme” för unga ledare mellan 18 och 30 år från hela världen, kommer en lycklig deltagare att få möjligheten att åka ut i rymden. 

I ett samarbete mellan XCOR Space Expeditions och One Young World ger programmet en röst till ungdomar i hela världen i syfte att upptäcka morgondagens ledare och ta itu med världens problem. Av de 30 kandidaterna kommer 3 finalister väljas för att senare i år flyga till ”One Young World” 2015 i Bangkok, där de kommer inför en stor publik att under 15 minuter framföra ett inspirerande tal om ett ämne som de själva valt. Vinnaren där kommer att erbjudas en plats hos Kruger Cowne och även inleda sin träning för att åka upp i rymden.

Genomsnittsåldern för deltagarna ligger på drygt 25 år varav 8 kommer från Europa, 8 från Nord- och Sydamerika, 3 från Afrika,  9 från Asien och 2 från Australien. Av alla dessa är 1 person från Sverige, Alexander Jönsson från Lysekil. Ni kanske minns honom som den som för tre år sedan vann den svenska delen av Metros tävling ”Race for Space”.

Alexander är en fotograf, videofilmare och en upptäcktsresande. Han gillar att resa, se nya platser och träffa nya människor. Han gillar också att spela tennis, cykla enhjuling och åka vattenskidor. Men hans största intresse i livet är utforskning av rymden och han älskar allt om det. Hans näst största intresse är fotografering. I april kombinerades dessa två intressen när Alexander och hans vänner skickade en munk till kanten av rymden med hjälp av en väderballong.

– Vad jag hoppas att få ut av program är erfarenheten av att inspirera andra människor att uppfylla sina drömmar. Och naturligtvis för att få chansen att träffa alla fantastiska människor och en resa till rymden, hur man inte skulle vilja det?, berättar Alexander.

Källa: http://www.krugercowne.com/rising-star-programme-30-shortlist-announced/

Du är kanske också intresserad av:

Kroatisk kvinna vinner en rymdresa ombord XCOR Lynx... Efter att ha vunnit en rymdresa i en tävling har en 27-årig kvinna chansen att bli den första rymdturisten från Kroatien.  Iva Butorac från Rijeka blev  mycket chockad men samtidigt mycket glad när hon fi...

Koreanskt varuhus ger bort en rymdturismresa... Varuhuset Lotte Department Store meddelar att man kommer att dela ut en tre timmars lång rymdresa som ett pris till en kund via ett lotteri som går av stapeln för att fira företagets 30-års jubileum i november. Detta &a...

Guinness ger ölälskare en chans att vinna en rymdresa... Det irländska bryggeriet Guinness har satt igång en tävling för alla som älskar det mörka ölet från den gröna ön. Första priset är en plats ombord SpaceShipTwo med Virgin Galactic f&oum...

Liknande artiklar:

 

 

Prenumerera på vårt månatliga nyhetsbrev

 

 

 

 

"The Earth was absolutely round... I never knew what the word round meant until I saw Earth from space."

Alexei Leonov

 

Om Rymdturism.se

Rymdturism.se är ett informationsföretag inom den kommersiella rymdfarten, och en del av SpaceEra.

Medlem i Space Tourism Society.

Läs mer

Kontaktinformation

  • Sibbarpsvägen 6A
    216 11 Limhamn
  • info@rymdturism.se