Alla biljetter slutsålda för rymdturister som vill åka till ISS

Trots det tvåsiffriga miljondollar priset för en turistbiljett ut i rymden, har det den ryska satsningen på rymdturism blivit så populär att alla platser fram till 2009 blivit utsålda. För att tillgodose den ökande efterfrågan på rymdresor, har de ryska vetenskapsmännen börjat titta på en billigare lösning, en sorts variant på en snabbresa ut u rymden. 

– Vi har en väntelista för de som önskar att åka till ISS. Alla platser är bokade till och med 2009, säger chefen för den ryska rymdstyrelsen Anatoly Perminov.

För närvarande undersöker det ryska bolaget Miassishchev hur man kan utveckla en farkost för suborbitala rymdfärder så att man kan erbjuda rymdturister mycket billigare resor. Samtidigt innebär det också att man kommer att spendera betydligt mindre tid i rymden jämfört med de resor som idag går till ISS.

– Turister kommer inte i dessa rymdfarkoster att kunna komma i omloppsbana kring jorden, men de kommer att kunna spendera flera minuter i rymden, säger Perminov.

 

Foto: Agence France-Presse
Källa: http://www.afp.com/english/home/

  • Liknande artiklar:

Relaterade artiklar


Deprecated: strtotime(): Passing null to parameter #1 ($datetime) of type string is deprecated in /var/www/rymdturism.se/public_html/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/related_articles.php on line 22

Kommer Sergey Brin att flyga till den internationella rymdstationen?


Deprecated: strtotime(): Passing null to parameter #1 ($datetime) of type string is deprecated in /var/www/rymdturism.se/public_html/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/blog_style_default_item_title.php on line 46