Delägare sökes för kommersiell rymdsatsning i Singapore

Eric Anderson, CEO Space AdventuresMer än ett året efter att projektet med att etablera en rymdhamn i Singapore, låter Space Adventures meddela att de fortfarande söker efter lokala partners och finansiärer till Spaceport Singapore som är ämnat till att skjuta upp rymdturister på suborbitala rymdfärder. Det Singapore-baserade konsortiet räknar med att de skulle behöva runt 115 miljoner dollar för att kunna förverkliga denna rymdhamn i sydöstra Asien. 

– Det finns ännu inga avtal, vi har ingen finansiering, det finns inte tillräckligt med lokalt stöd, sa Eric Anderson, vd för Space Adventures, under Forbes Global CEO Conference i Singpore.

Samtidigt som Space Adventures letar efter medfinansiärer, tittar de också på alternativa platser för sin rymdhamn. Kina, Japan och Korea är tre andra kandidater, men både Eric Anderson och turistdepartementet i Singapore är fortfarande övertygad om att projektet i Singapore kommer att lyckas trots att där ännu inte finns en tidsram för projektet.

Flera intresseanmälningar från blivande rymdturister 

Flygturerna som kommer att erbjudas är suborbitala rymdresor upp till en höjd på drygt 100 kilometer, där resenärerna kommer att få uppleva upp till fem minuter av kontinuerlig tyngdlöshet samtidigt som de får en fantastisk vy både mot den mörka rymden och jorden. Rymdhamnen kommer också att tillhandahålla träningsmöjligheter för de kommande rymdturisterna.

Företaget har redan tagit emot flera anmälningar från blivande rymdturister från hela regionen, men Eric Anderson har vägrat att avslöja några detaljer kring vilka dessa personer skulle vara.

– Priset är ett mindre problem för dessa rika människor, säger Eric Anderson. Vi har hittills skickat iväg fem rymdturister, som alla säger att det har varit värt varenda krona, och vi har många fler personer som bara väntar på att få åka iväg.

Projektet kommer delvis att vara finansierat av kronprinsen i Ras Al-Khaimah i den Förenade Arabemiraten, Sheik Saud Bin Saqr Al Qasimi.

Källa: http://www.space-travel.com/reports/Partners_Sought_For_Singapore_Space_Venture_999.html
Foto: AFP

  • Liknande artiklar:

Relaterade artiklar