Delägare sökes för kommersiell rymdsatsning i Singapore

Eric Anderson, CEO Space AdventuresMer än ett året efter att projektet med att etablera en rymdhamn i Singapore, låter Space Adventures meddela att de fortfarande söker efter lokala partners och finansiärer till Spaceport Singapore som är ämnat till att skjuta upp rymdturister på suborbitala rymdfärder. Det Singapore-baserade konsortiet räknar med att de skulle behöva runt 115 miljoner dollar för att kunna förverkliga denna rymdhamn i sydöstra Asien. 

– Det finns ännu inga avtal, vi har ingen finansiering, det finns inte tillräckligt med lokalt stöd, sa Eric Anderson, vd för Space Adventures, under Forbes Global CEO Conference i Singpore.

Samtidigt som Space Adventures letar efter medfinansiärer, tittar de också på alternativa platser för sin rymdhamn. Kina, Japan och Korea är tre andra kandidater, men både Eric Anderson och turistdepartementet i Singapore är fortfarande övertygad om att projektet i Singapore kommer att lyckas trots att där ännu inte finns en tidsram för projektet.

Flera intresseanmälningar från blivande rymdturister 

Flygturerna som kommer att erbjudas är suborbitala rymdresor upp till en höjd på drygt 100 kilometer, där resenärerna kommer att få uppleva upp till fem minuter av kontinuerlig tyngdlöshet samtidigt som de får en fantastisk vy både mot den mörka rymden och jorden. Rymdhamnen kommer också att tillhandahålla träningsmöjligheter för de kommande rymdturisterna.

Företaget har redan tagit emot flera anmälningar från blivande rymdturister från hela regionen, men Eric Anderson har vägrat att avslöja några detaljer kring vilka dessa personer skulle vara.

– Priset är ett mindre problem för dessa rika människor, säger Eric Anderson. Vi har hittills skickat iväg fem rymdturister, som alla säger att det har varit värt varenda krona, och vi har många fler personer som bara väntar på att få åka iväg.

Projektet kommer delvis att vara finansierat av kronprinsen i Ras Al-Khaimah i den Förenade Arabemiraten, Sheik Saud Bin Saqr Al Qasimi.

Källa: https://www.space-travel.com/reports/Partners_Sought_For_Singapore_Space_Venture_999.html
Foto: AFP

Du är kanske också intresserad av:

Riskkapitalbolag investerar i Spaceport Sweden... Inlandsinnovation, ett statligt riskkapitalbolag för tillväxtinvesteringar i Norrlands inland, genomför nu sina tre första investeringar på sammanlagt 8 miljoner kronor. Investeringarna görs i tre olika bolag, dä...

Diamandis: en resa med Soyuz kostar nu 45 miljoner dollar styck... Under den pågående konferensen SpaceVision 2009 vid University of Arizona rapporterar analytikern vid Futron Corporation och journalisten Jeff Foust om den nu höjda prislappen för en resa med Space Adventures ombord den ryska So...

Svensk rymdturism efterlyser politiska beslut... Karin Nilsdotter, vd i Spaceport Sweden, tror att Sverige har potential att fånga 25 procent av den globala marknaden för rymdturism. Men då måste det till ett svenskt politiskt beslut som möjliggör affärer med rymdoperatörer. På flera håll i Eu...


 
TAGGADE MED:
Space AdventuresSingapore

Liknande artiklar:

 

 

Prenumerera på vårt månatliga nyhetsbrev

 

 

 

 

"The Earth was absolutely round... I never knew what the word round meant until I saw Earth from space."

Alexei Leonov

 

Om Rymdturism.se

Rymdturism.se är ett informationsföretag inom den kommersiella rymdfarten, och en del av SpaceEra.

Medlem i Space Tourism Society.

Läs mer

Kontaktinformation

  • Sibbarpsvägen 6A
    216 11 Limhamn
  • info@rymdturism.se