Kineser vänder ryggen åt rymdturismen

Kina vänder ryggen åt rymdturismenDet går trögt att sälja rymdresor i Kina. En resebyrå i Peking har hittills inte lyckats med att få in några beställningar trots att man har gått ut med en bred marknadsföring. Anledningen kan vara att det rör sig om för mycket pengar, även för de nyrika i Kina.

Enligt tidningen Youth Daily rör det sig om två typer av resor. Den ena är en resa som tillsammans med astronauter tar en ut i rymden under flera dagar. En sådan resa kostar runt 20 miljoner dollar. Den andra resa en en rymdupplevelse på jorden,  innefattande en tripp till NASA och möjligheten att uppleva tyngdlöshet i en artificiell tyngdlös miljö. Den resan har en prislapp på 13,500 dollar. Men båda alternativen tycks vara för dyra.

Enligt en okänd källa på resebyrån, har de ett treårigt kontrakt med Space Adventures som ger dom rätt att tillhandahålla deras resor för den kinesiska marknaden.

– Vi är den första agenturen i Kina som har hand om rymdturism projekt, berättade den okänd källan till Youth Daily. Även om där bara finns en intressent för den jordbaserade rymdturen, så kommer vi att arrangera en sådan resa till USA.

Hittills har sex stycken personer köpt sig en biljett för en resa ut i rymden och en vistelse ombord den internationella rymdstationen. Enligt insiderinformation har en Hong Kong baserad resebyrå fått rättigheterna att sälja biljetter för marknaderna i Hong Kong och Taiwan. Men även där har ännu ingen ansökt om en sådan biljett.

Källa: https://www.shanghaidaily.com/sp/article/2008/200812/20081217/article_384846.htm
Bild: RIA Novosti

Du är kanske också intresserad av:

Riskkapitalbolag investerar i Spaceport Sweden... Inlandsinnovation, ett statligt riskkapitalbolag för tillväxtinvesteringar i Norrlands inland, genomför nu sina tre första investeringar på sammanlagt 8 miljoner kronor. Investeringarna görs i tre olika bolag, dä...

Priserna på väg upp för rymdresor med SXC... För en vecka sedan meddelade Space Expedition Corporation de officiella biljettpriserna för Q1 och Q2 2013. Rymdresorna kommer att ske med Lynx som för närvarande håller på att utvecklas av XCOR Aerospace. Bil...

Användarfinansiering som vapen i kapplöpningen om rymdturismen... Rymdturismen är nära. Virgin Galactic ska snart inleda de avslutande testerna innan den första kommersiella jungfrufärden kan genomföras. Andra entreprenörer börjar nu seriöst att ge sig in i denna marknad som förväntas att omsätta mångmiljardbelopp...


 
TAGGADE MED:
ChinaKina

Liknande artiklar:

 

 

Prenumerera på vårt månatliga nyhetsbrev

 

 

 

 

"The Earth was absolutely round... I never knew what the word round meant until I saw Earth from space."

Alexei Leonov

 

Om Rymdturism.se

Rymdturism.se är ett informationsföretag inom den kommersiella rymdfarten, och en del av SpaceEra.

Medlem i Space Tourism Society.

Läs mer

Kontaktinformation

  • Sibbarpsvägen 6A
    216 11 Limhamn
  • info@rymdturism.se