Ekonominyheter | Rymdturism.se – en samlingspunkt för alla rymdturister - Rymdturism.se

Ekonominyheter

Ekonomi och företagsamhet är de drivande faktorerna bakom kommersiell rymdfart och rymdturism. Här presenteras de ekonomiska nyheterna inom rymdturismområdet.

 

Första försäkringen för svenska rymdturister

Första försäkringen för svenska rymdturisterEtt försäkringsbolag tror att Christer Fuglesangs rymdfärd är startskottet för svenska rymdresor. Nu lanserar de en reseförsäkring för rymdturister.
  • Liknande artiklar:

Shejk köper in sig i Virgin Galactic

Shejk köper in sig i Virgin GalacticVideosekvens Den dubaiske shejken Mansour bin Zayed al-Nahyan har genom sitt investmensbolag Aabar Group förvärvat en tredjedel av Vigin Galactic. Köpesumman uppgår till 2,1 miljarder kronor vilket ger honom 32 procent av bolaget. Utöver detta lägger al-Nahyan 750 miljoner kronor på att utveckla ett satellitnätverk åt Virgin Galactic med WhiteKnightTwo som plattform. I avtalet ingår även en klausul som ger al-Nahyan rätt att i framtiden bygga en rymdterminal i Dubai med exklusiva rättigheter för Virgin Galactics rymdfärder.
  • Liknande artiklar:

Virgin Galactic siktar på att sälja 50.000 biljetter de första 10 åren och sen halvara priset

Virgin Galactic siktar på att sälja 50.000 biljetter de första 10 åren och sen halvara prisetDet har på senare tid kommit fram en del intressanta detaljer kring Virgin Galactics biljetter för deras kommande suborbitala rymdresor. Några av de uppgifter som cirkulerar gäller framförallt Virgin Galactics förväntade försäljning och hur prissättningen kommer att bli.
  • Liknande artiklar:

Turista i rymden för 50.000 dollar?

Turista i rymden för 50.000 dollar?Videosekvens Under konferensen Space Access ‘09 som i förra veckoslutet gick av stapeln i Phoenix i USA gick det schwetsisk-tyska samarbetet "Project Enterprise" ut med påståendet om att de kan skicka betalande turister ut i rymden för så lite som 50.000 dollar.

  • Liknande artiklar:

Hawaii siktar in sig på rymdturismen

Hawaii siktar in sig på rymdturismenVideosekvens Hawaiis unika månlika landskap, fantastiska väder och böljande stränder lockar årligen mängder av turister från hela världen. Men nu tycks turismen på den berömda ön att sikta mot högre höjder, mot rymden. En del lagstiftare menar nämligen att Hawaiis framtid finns i rymden och rymdturismen.
  • Liknande artiklar:

Kineser vänder ryggen åt rymdturismen

Kina vänder ryggen åt rymdturismenDet går trögt att sälja rymdresor i Kina. En resebyrå i Peking har hittills inte lyckats med att få in några beställningar trots att man har gått ut med en bred marknadsföring. Anledningen kan vara att det rör sig om för mycket pengar, även för de nyrika i Kina.
  • Liknande artiklar:

ESA erbjuder allmänheten "zero-G" flygturer för att finansiera rymdforskning

ESA zero-g flygturerVideosekvens Den europeiska rymdorganisationen ESA planerar att ge sig in i den alltmer växande rymdturismmarknaden genom att erbjuda allmänheten en möjlighet att få känna på hur det är att vara tyngdlös genom att åka med ett flygplan som gör en serie bågar med branta stigningar och dykningar. Sammanlagt får man då uppleva 11 minuter av tyngdlöshet när man befinner sig i toppen av varje våg strax innan man börjar dyka igen. ESA räknar med att man på detta sätt ska kunna få in pengar för sin vetenskapliga forsknings verksamhet.

  • Liknande artiklar:

Finanskrisen tvingar Rocketplane till drastiska åtgärder

Rocketplane lägger utvecklingen av XP på isTrots den just nu pågående globala finanskrisen har dämpat viss aktivitet inom det kommersiella rymdområdet finns det fortfarande de som är villiga att satsa sin pengar på denna verksamhet. Men Rocketplane Global är ett de företag som nu har bestämt sig för att lägga den tekniska utvecklingen av den suborbitala rymdfarkosten Rocketplane XP på is. Åtminstonde för tillfället medan företaget försöker jaga investerare.

  • Liknande artiklar:

Rymdturism – en höjdare på framtidens arbetsmarknad

I vårt alltmer teknikintensiva samhälle finns en aldrig sinande efterfrågan på personer som besitter expertkunskaper inom datateknik, medicin, vetenskap och rymdteknik. På grund av den globala minskningen i barnafödande kommer det att i framtiden finnas stora möjligheter till arbete inom dessa områden. Inom rymdteknik och framförallt rymdturismen spås det en lysande framtid om man vill planera för ett arbete om fem år och framåt. 

  • Liknande artiklar:

ESA och rymdturism

Vy mot Jorden från rymdenAllmänhetens intresse för suborbitala rymdresor ökar allt mer, då det blir alltmer realistiskt att sådana resor kan komma att genomföras inom en mycket snar framtid. Den europeiska rymdorganisationen (ESA) menar nu att detta ligger så pass nära deras kärnverksamhet att de numera med stort intresse studerar utvecklingen inom rymdturismen. 

  • Liknande artiklar: