Ekonominyheter | Rymdturism.se – en samlingspunkt för alla rymdturister - Rymdturism.se

Ekonominyheter

Ekonomi och företagsamhet är de drivande faktorerna bakom kommersiell rymdfart och rymdturism. Här presenteras de ekonomiska nyheterna inom rymdturismområdet.

 

Suborbitala resor till budgetpris inom två år

Lynx - nytt sobirbitalt rymdskepp från XCORVideosekvens Ännu en ny rymdfarkost för rymdturister på den alltmer växande marknaden för kunna ta upp allmänheten i rymden har sett dagens ljus. Det är den kalifornienbaserade rymdentreprenören XCOR Aerospace som idag presenterade sin nya tvåsitsiga rymdfarkost som går under namnet Lynx. 

  • Liknande artiklar:

Lloyds tittar på möjligheten att försäkra framtida rymdturister

Lloyds logoSamtidigt som det politiska styret i New Mexico och Virgin Galactic tillkännagav byggandet av rymdhamn i mångmiljonklassen, tittar försäkringsbolaget Lloyds på om det finns en marknad för att kunna tillhandahålla försäkringar åt resenärer på de kommande kommersiella flygturerna i rymden. De första turerna är planerade till att gå av stapeln under den senare delen av 2009 eller tidigt 2010 från den ännu inte färdiga rymdhamnen i New Mexico, och man siktar då på att kunna genomföra två eller tre rymdturer per dag. 

  • Liknande artiklar:

Delägare sökes för kommersiell rymdsatsning i Singapore

Eric Anderson, CEO Space AdventuresMer än ett året efter att projektet med att etablera en rymdhamn i Singapore, låter Space Adventures meddela att de fortfarande söker efter lokala partners och finansiärer till Spaceport Singapore som är ämnat till att skjuta upp rymdturister på suborbitala rymdfärder. Det Singapore-baserade konsortiet räknar med att de skulle behöva runt 115 miljoner dollar för att kunna förverkliga denna rymdhamn i sydöstra Asien. 

  • Liknande artiklar:

Priset för en turistresa till ISS har gått upp med 1 miljon dollar

I torsdags meddelande den ryska rymdorganisationen att priset för en kommersiell resa till den internationella rymdstationen har stigit från 20 till 21 miljoner dollar. Hittills har Ryssland skickat ut fyra stycken rymdturister ombord en Soyuz rymdfarkost till den internationella rymdstationen. Nikolai Sevastyanov, chefen för Energia, säger att prisökningen beror på den ökande kostnaden på material och komponenter som används till konstruktionen av Soyuz rymdfarkosten.

  • Liknande artiklar:

Alla biljetter slutsålda för rymdturister som vill åka till ISS

Trots det tvåsiffriga miljondollar priset för en turistbiljett ut i rymden, har det den ryska satsningen på rymdturism blivit så populär att alla platser fram till 2009 blivit utsålda. För att tillgodose den ökande efterfrågan på rymdresor, har de ryska vetenskapsmännen börjat titta på en billigare lösning, en sorts variant på en snabbresa ut u rymden. 

  • Liknande artiklar: