Priset för en turistresa till ISS har gått upp med 1 miljon dollar

I torsdags meddelande den ryska rymdorganisationen att priset för en kommersiell resa till den internationella rymdstationen har stigit från 20 till 21 miljoner dollar. Hittills har Ryssland skickat ut fyra stycken rymdturister ombord en Soyuz rymdfarkost till den internationella rymdstationen. Nikolai Sevastyanov, chefen för Energia, säger att prisökningen beror på den ökande kostnaden på material och komponenter som används till konstruktionen av Soyuz rymdfarkosten.

- Roskosmos har satt taxan till runt 21 miljoner dollar, på grund av de ökande kostnaderna på material och komponeneter, säger Sevastyanov.

Två av tre astronauter som åker med Soyuz till ISS står för sina egna reskostnader.

– Den första är som regel en astronaut från NASA, och NASA betalar Roskosmos för hans resa; den andra är en kommersiell astronaut vars resa betalas av privata medel, säger Sevastyanov.

Han säger vidare att den ryska kosmonauten för befälet över teamet, och hans flygtur betalas av det ryska rymdprogrammet.

Foto: Novosti
Källa: http://en.rian.ru/russia/20061109/55489570.html

  • Liknande artiklar:

Relaterade artiklar


Deprecated: strtotime(): Passing null to parameter #1 ($datetime) of type string is deprecated in /var/www/rymdturism.se/public_html/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/related_articles.php on line 22

Kommer Sergey Brin att flyga till den internationella rymdstationen?


Deprecated: strtotime(): Passing null to parameter #1 ($datetime) of type string is deprecated in /var/www/rymdturism.se/public_html/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/blog_style_default_item_title.php on line 46