Riskkapitalbolag investerar i Spaceport Sweden - Rymdturism.se

Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /var/www/rymdturism.se/public_html/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

Riskkapitalbolag investerar i Spaceport Sweden

Riskkapitalbolag investerar i Spaceport SwedenInlandsinnovation, ett statligt riskkapitalbolag för tillväxtinvesteringar i Norrlands inland, genomför nu sina tre första investeringar på sammanlagt 8 miljoner kronor. Investeringarna görs i tre olika bolag, däribland Spaceport Sweden AB. Därmed startar en planerad flerstegsfinansiering i innovativa tillväxtföretag med exportpotential. Detta presenterar Inlandsinnovation idag på Åre Kapitalmarknadsdagar.

– Vi har tecknat avtal om investeringar i Tannak AB, Orexplore AB och Spaceport Sweden AB. Detta är våra första investeringar. Alla tre bolagen har stark innovativ profil med exportpotential. De har affärmodeller och teknik där ekonomi, miljö och sociala hänsyn går hand i hand, säger Gunnar Olofsson, vd för Inlandsinnovation.

Avtalen innebär att Inlandsinnovation i ett första steg investerar 8 miljoner kronor som en del i en plan för ytterligare finansiering. Inlandsinnovation har sammanlagt 2 miljarder kronor för investeringar i tillväxtbolag i norra Sverige.

Spaceport Sweden AB etablerar världens ledande och Europas första rymdupplevelsecenter i Kiruna, med rymdresor för privatpersoner och lärande äventyr för breda målgrupper. Detta är en ny världsindustri som står inför en snabb utveckling. Inlandsinnovation investerar nu 3 miljoner kronor i bolaget. Därefter planeras ytterligare finansiering för en produktutveckling och kommersialisering.

Källa: http://www.inlandsinnovation.se/inlandsinnovation-gor-forsta-investeringarna/

  • Liknande artiklar: