Rymdturism alltför dyrt för den engelska drottningen - Rymdturism.se

Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /var/www/rymdturism.se/public_html/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

Rymdturism alltför dyrt för den engelska drottningen

Rymdturism alltför dyrt för den engelska drottningenRymdturism är uppenbarligen något som är alldeles för dyrt för kungligt blod. Det avslöjade den engelska drottningen Elizabeth II i tisdags för den tidigare kanadensiska premiärministern Jean Chretien, när han blev tilldelad "Order of Merit" av drottningen under en privat ceremoni vid Buckingham Palace.

– Hon sa att inte skulle vilja göra en rymdresa och att en sådan resa är alldeles för dyr, berättar Chretien i en intervju med The Canadian Press.

Drottningen ger denna reflektion i ljuset av de 35 miljoner dollar som clownen, miljardären och Kanadas första rymdturist Guy Laliberte betalade för sitt rymdäventyr på den internationella rymdstationen. Dessutom betalade han ytterligare 10 miljoner dollar för den kändistäta och tv-sända evenemanget från ISS. Men till skillnad från drottningen tycker Laliberté att det var värt varenda öre, och mer därtill.

Drottningens personliga förmögenhet är en väl bevarad hemlighet. Den är beräknad till så mycket som 600 miljoner dollar, men samtidigt vidhåller Buckingham Palace att den siffran är starkt överdriven.

Till skillnad från sin farmor ryktas det att Prinsessan Beatrice, den femte i ordningen till den brittiska tronen, har köpt sig en plats ombord Virgin Galactics suborbitala rymdfarkost SpaceShipTwo.

Källa: http://www.google.com/hostednews/canadianpress/article/ALeqM5jwOz_
W5g6N3pKIPZL6PgZVSmi0iQ

Foto: Wikimedia Commons

  • Liknande artiklar: