Företagsnyheter

Det finns flera olika företag och organisationer som är engagerade inom rymdturismindustrin. Här återfinns nyheter från dessa.

 

Roscosmos kan skicka sin första rymdturist i omloppsbana inom två år

Ryssland kommer att utveckla ett projekt för rymdturism tillsammans med utländska intressenter utan att vilja tala om vilka de åsyftar. Planen är att innan årets slut ska Ryssland ha haft samtal med en del intressenter, och därefter kommer mer detaljerade planer att tas fram och en överenskommelse att skrivas med valda intressenter.

Liknande artiklar:

Blåkläder skickar sina kunder ut i rymden

Sverigebaserade Blåkläder, allmänt sedda som en av världens bästa tillverkare av kvalitetsarbetskläder, är vana vid att hitta sina kunder på höga höjder och i riskfyllda arbetsförhållanden, men företaget har hittills begränsat sig till att erbjuda kläder för människor bundna till jorden. Allt detta är nu på väg att förändras via ett nytt, spännande partnerskap med XCOR Aerospace.

Liknande artiklar:

Blue Origin ska ta turister ut i rymden 2018

Amazons vd Jeff Bezos meddelade under en pressvisning att Blue Origin kommer att börja kommersiella suborbitala rymdfärder så tidigt som 2018, och med testflygningar redan nästa år. Bolaget planerar att bygga sex återanvändbara rymdfarkoster som kommer att kunna göra flera resor per år.

Liknande artiklar:

World View tar in astronaut som chefspilot

Artikeln innehåller en video att titta på Den pensionerade NASA-astronauten Ron Garan har blivit utsedd till chefspilot för World View, företaget som planerar färder som tar resenärer till kanten av rymden via ballong. Han kommer där att få ansvara för säkerheten och all flygverksamhet inom företaget.

Liknande artiklar:

Richard Branson presenterar Virgin Galactics nya rymdskepp VSS Unity

Artikeln innehåller en video att titta på I natt visade Richard Branson upp den mycket efterlängtade nya SpaceShipTwo vid en ceremoni i Mojave, Kalifornien. På plats fanns även delar av familjen Branson, Virgin Galactics framtida astronauter, delägare och partners.

Liknande artiklar:

Stephen Hawking avtäcker den andra SpaceShipTwo i februari

Artikeln innehåller en video att titta på Snart är det andra exemplaret av SpaceShipTwo färdigställt och Stephen Hawkings kommer att avtäcka och namnge rymdskeppet nästa månad, den 19 februari.

Liknande artiklar:

S3 skjuter planerna för tyngdlösa flygningar på framtiden

Swiss Space Systems (S3) meddelade i fredags att de har skjutit planerna för publika ”Zero G” eller tyngdlösa flygningar på framtiden. Stora finansiella problem under hela 2015 är den bakomliggande orsaken.

Liknande artiklar:

Virgin Galactics första kvinnliga testpilot

Kelly Latimer, är den senaste i raden och den första kvinnliga testpiloten hos Virgin Galactic. Med mer än 6000 flygtimmar varav 1000 timmar med testflygningar i mer än 30 olika typer av flygfarkoster under sin tid vid NASA, flygvapnet och Boeing.

Liknande artiklar:

Sida 1 av 21

 

 

Prenumerera på vårt månatliga nyhetsbrev

 

 

 

 

"The Earth was absolutely round... I never knew what the word round meant until I saw Earth from space."

Alexei Leonov

 

Kontaktinformation

  • Sibbarpsvägen 6A
    216 11 Limhamn
  • info@rymdturism.se