Försenad uppskjutning av den andra uppblåsbara rymdfarkosten

Försenad uppskjutning av den andra uppblåsbara rymdfarkostenUppskjutningen av den andra protypen av ett framtida uppblåsbart rymdhotell har fått flyttats fram med två månader till någon gång under april månad. Förseningen gör dock att ingenjörerna vid Bigelow Aerospace får möjlighet att testa och utvärdera dess uppskjutningraket, som i ett annat sammanhang drabbades av ett missöde förra året.

Bigelow Aerospace, som grundades av den amerikanska hotellägaren Robert Bigelow, planerar att skjuta upp en testserie av rymdfarkoster för att visa att det går att använda sig av uppblåsbara rymdstationer, som kan användas som rymdhotell.

Den första i serien, Genesis I, fick en lysande start ombord en rysk Dnepr-raket den 12 juli förra året. Men senare samma månad lyfte en annan Dnepr-raket med 18 små satelliter ombord, som havererade 73 sekunder efter start. Nu har ISC Kosmotras, som hanterar själva uppskjutningen identifierat det problem som orsakade krashen – en skada på värmeisoleringen, som i sin tur omedelbart ledde till fel på den hydrauliska mekanismen i förbränningskammaren. Därmed blir det inte möjligt att göra den planerade uppskjutningen av Genesis II på det planerade datumet, den 30 januari.

Skorpioner och kackerlackor

– Kosmotras har försäkrat Bigelow Aerospace att Dnepr-raketen snart kommer att vara klar och färdig för en säker och lyckad flygning, sa Bigelow i ett e-post meddelande.

– Naturligtvis är vi alla besvikna eftersom farkosten var och är färdig för att kunna flyga till det från början uppsatta datumet.

Nu säger han att han förväntar sig att rymdfarkosten anländer till Yasny i Ryssland, tidigt i början av mars för att kunna skjutas upp kring den 1 april.

Anställda vid Bigelow Aerospace, hade möjligheten att skicka med små minnessaker ombord Genesis I. Företaget har också ett spel kallat "Where in the World?" på sin webbplats, där man kan försöka att gissa den geografiska placeringen på jorden utifrån bilder som är tagna av Genesis I.

När det gäller Genesis II, har Bigelow tillåtet att även privatpersoner skall kunna skicka med någon personlig sak ut i rymden genom ett program som de kallar "Fly Your Stuff". Geneis II kommer att vara av ungefär samma storlek som Genesis I, vilket betyder att den är 3 meter på sitt bredaste ställe, men kommer att ha 18 utvändiga kameror till skillnad från sin föregångares 13. Genesis II kommer ockås att ha med sig ett bilogiskt experiment, kallat Biobox, som kommer att innefatta insekter, skorpioner, kackerlackor och ett myrsamhälle. Källa: https://space.newscientist.com/article.ns?id=dn10967
Foto: Bigelow Aerospace

Du är kanske också intresserad av:

Prototyp till rymdhotell har gjort sitt 10.000:e varv runt jorden... Genesis II, den andra expanderbara prototypen från Bigelow Aerospace för ett rymdboende, har genomfört sitt 10.000:e varv kring jorden sedan den sköts upp den 28 juni 2007. Genesis II följer sin föregångare Genesi...

Bigelow Aerospace erbjuder 760 miljoner dollar för ett rymdskepp... Bigelow Aerospace har för avsikt att sporra utvecklingen av kommersiella rymdfarkoster för att kunna ta turister i omloppsbana kring jorden, genom att erbjuda ett kontrakt värt 760 miljoner dollar till det företag som kan leva upp...

Rymdhotell ett steg närmare verklighet... Tänk dig själv att du någon gång under nästa decennium får en fantastisk idé för ett nytt företag som kräver tillverkning i tyngdlöshet, eller om du har mängder av pengar som du skulle ...

Liknande artiklar:

 

 

Prenumerera på vårt månatliga nyhetsbrev

 

 

 

 

"The Earth was absolutely round... I never knew what the word round meant until I saw Earth from space."

Alexei Leonov

 

Om Rymdturism.se

Rymdturism.se är ett informationsföretag inom den kommersiella rymdfarten, och en del av SpaceEra.

Medlem i Space Tourism Society.

Läs mer

Kontaktinformation

  • Sibbarpsvägen 6A
    216 11 Limhamn
  • info@rymdturism.se