Gift dig i rymden

Space Wedding logotypeBröllopet är för brudparet en stor och viktig händelse som man vill göra till ett oförglömligt minne. Vanligast är att man gifter sig i kyrkan, men även alternativa varianter finns där ceremonin sker ute i naturen, eller under ett fallskärmshopp, eller under en dykning bland korallrev. Nu finns det ytterligare en variant. Att gifta sig i rymden. En japansk firma har nu börjat ta emot reservationer för par som bokstavligen vill ta det stora steget ut i det okända genom att åka ut i rymden och ge varandra sitt äktenskapslöfte. Den första vigseln planeras att äga rum 2011. 

Varje par kommer att få betala motsvarande 2.3 miljoner dollar för ceremonin som kommer att genomföras på 100 kilometers höjd i en liten rymdfarkost. Under den drygt timmeslånga resan kommer själva vigseln att äga rum under de minuter som man är tyngdlös. Bruden och brudgummen kommer att kunna ta med sig en präst och två gäster med sig på resan. Priset inkluderar även en brudklänning och en bröllopsfest på marken, samt logi, transport, en obligatorisk 4-dagars träningskurs och en livesändning till vänner och familj som befinner sig i en mottagningssal på marken.

Företaget bakom denna satsning, First Advantage, har skrivit ett avtal med Rocket Plane som kommer att utföra rymdresorna från en rymdhamn i Oklohoma. Trots att företaget är japanskt menar First Advantage att deras flesta kunder finns i Kina och i Mellanöstern. Mer information om detta kan hittas på https://spacewedding.jp. Dock är informationen ännu bara på japanska.

Från internetdejt till bröllop i rymden

Cindy Cashman och Mitch Walling - det första paret att gifta sig i rymden.Det första paret ut är Cindy Cashman och Mitch Walling. Cashman är en entreprenör och författare vars böcker har sålt i miljontals exemplar.

– Jag kom på idén för mer än ett år sedan i samband med att jag mediterade. Jag ville bli den första som gifte sig i rymden, och sedan dess har jag försökt göra vad jag kan för att min dröm ska bli verklighet, säger Cindy.

Den kommande maken träffade hon via ett intensivt dejtande på nätet. Efter att Mitch Walling friade till henne berättade hon om sitt lite speciella val av plats för bröllopet.

– Jag blev rejält överraskad. Jag trodde aldrig att jag skulle gifta mig i rymden, säger Mitch.

Dock finns det ett frågetecken kring huruvida ett giftermål i rymden är giltigt eller inte eftersom ingen kan formellt erkänna det i lagens mening. Men Cindy Cashman är övertygad om att detta frågetecken har rätats ut tills hon ska gifta sig. Källa: https://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-1030746/Couples-offered-1m-space-weddings-world.html
Foto: Daily Mail

Du är kanske också intresserad av:

Hur fortlöper arbetet med Rocketplane Globals rymdfarkost XP?... Under Space Access Society konferensen som hölls i Arizona i april i år höll Charles Lauer, vd för business develpment på Rocketplane Global en presentation kring statusen på deras rymdfarkost XP.Bland de suborbitala...

Rocketplane har begärts i konkurs... Vad som började som en dröm om att skjuta upp turister i rymden från Oklahoma har efter en lång tids problem nått vägens slut. George French Jr., ägare av Rocketplane Global, lämnade nyligen in en konkursans...

Rocketplane visar upp en ny design för sitt rymdskepp med mer utrymme... Rocketplane Global visade på årets upplaga av Wirefly X Prize Cup som gick av stapeln vid Holloman Air Force Base upp en ny, mer rymligare design på sin rymdfarkost för suborbitala rymdresor, som de hoppas att skicka ut rymdtur...

Liknande artiklar:

 

 

Prenumerera på vårt månatliga nyhetsbrev

 

 

 

 

"The Earth was absolutely round... I never knew what the word round meant until I saw Earth from space."

Alexei Leonov

 

Om Rymdturism.se

Rymdturism.se är ett informationsföretag inom den kommersiella rymdfarten, och en del av SpaceEra.

Medlem i Space Tourism Society.

Läs mer

Kontaktinformation

  • Sibbarpsvägen 6A
    216 11 Limhamn
  • info@rymdturism.se