Jungfrufärd med WhiteKnightTwo redan om en vecka

WhiteKnightTwo lyfter snartVideosekvens Under ett framträdande vid "4th Appleton Space Conference" i Storbritannien i torsdags avslöjade Virgin Galactics vd Will Whitehorn en del nya intressanta detaljer kring företagets satsning på rymdturism. Bland det mest intressanta var att WhiteKnightTwo ganska snart kommer att flyga för första gången och att SpaceShipTwo ser dagens ljus för första gången någon gång under mitten av nästa år. 

Egentligen var jungfrufärden med WhiteKnightTwo planerad till mitten av detta året, men enligt Rob Coppinger på Flightglobal.com har man haft problem med att integrera de fyra Pratt & Whitney PW308A motorerna med WhiteKnightTwo. En anonym källa på Virgin Galactic berättade för Rob att jungfrufärden kan ske redan nu den 15 december, och att SpaceShipTwo som nästan är helt färdig rullas ut i april nästa år. Will Whitehorn ville dock inte bekräfta några datum. Virgin Galactic räknar också nu med att WhiteKnightTwo ska kunna komma upp till höjder som överstiger 20 kilometer.

Vidare berättade Will Whitehorn att Virgin Galactic räknar med att få in mer kapital från investerare under nästa år. Redan nu har ett antal intressenter hört av sig.

– Detta är lite som Orville eller Wilbur Wright fick gå igenom, säger Will.

11 nya resenärer den senaste månaden

Nu har de hundra första resenärerna genomgått medicinska tester och träningpass bland annat i centrifug. Nu inleder strax fasen med de nästföljande hundra personerna som ska gå igenom centrifugen. Under den senaste månaden har ytterligare 11 personer köpt en biljett, och man har nu fått mer än 40 miljoner dollar. En lite annorlunda förfrågan har kommit upp från nästan 400 personer som vill skicka upp askan från anhöriga upp i rymden.

Ett avtal har också skrivits med ett ännu inte namngivet mediaföretag som ämnar att spela in hela jungfruflygningen med hjälp av två stycken HD kameror som har installerats på WhiteKnightTwo.

Videosekvens Videosekvens

Se på intervjun mellan Rob Coppinger och Will Whitehorn nedan: 

 

Källa: https://www.flightglobal.com/articles/2008/12/06/319822/whiteknighttwo-first-flight-spaceshiptwo-roll-
out-dates-tipped.html

Foto: Virgin Galactic

Du är kanske också intresserad av:

Video: SpaceShipTwo sett genom många premiärlinser... Premiärvisningen av SpaceShipTwo i förra veckan gav mycket mediabevakning i form av mängder av artiklar, bilder och så även videoinspelningar. Dessutom filmade många av de 800 gästerna med sina egna videokameror. ...

WhiteKnightTwo testflyger nästa månad... Testflygningarna med Virgin Galactics WhiteKnightTwo som var tänkta att börja i September, men som sen blev uppskjutna till slutet av året, kan komma igång redan nästa månad.Dessa nyheter kom från Richard Branso...

SpaceShipTwo debuterar i december... I januari tidigare i år visades det för första gången upp en modell på hur SpaceShipTwo kommer att se ut. Nu skriver Virgin Galactic via Twitter att de håller på med att förbereda för att i december a...


 
TAGGADE MED:
WhiteKnightTwoSpaceShipTwo

Liknande artiklar:

 

 

Prenumerera på vårt månatliga nyhetsbrev

 

 

 

 

"The Earth was absolutely round... I never knew what the word round meant until I saw Earth from space."

Alexei Leonov

 

Om Rymdturism.se

Rymdturism.se är ett informationsföretag inom den kommersiella rymdfarten, och en del av SpaceEra.

Medlem i Space Tourism Society.

Läs mer

Kontaktinformation

  • Sibbarpsvägen 6A
    216 11 Limhamn
  • info@rymdturism.se