Kommer ryssarna att skicka iväg två rymdturister samtidigt till ISS? - Rymdturism.se

Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /var/www/rymdturism.se/public_html/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

Kommer ryssarna att skicka iväg två rymdturister samtidigt till ISS?

Kommer ryssarna att skicka iväg två rymdturister samtidigt till ISS?Det ser ut som om Sarah Brightman kan komma att ha en annan miljonär sittandes bredvid sig under hennes kommande rymdresa ombord Soyuz på väg mot den internationella rymdstationen.

Den ryska rymdflygstyrelsen Roscosmos har ännu inte beslutat om huruvida de kommer att göra en andra plats tillgänglig för en rymdturist för att besöka ISS under 2015.

– Befälhavaren måste vara en professionell astronaut. Det är kompromisslöst. De andra två i besättningen är under diskussion. Det finns gott om tid för ett beslut i den frågan. Den tredje kan komma från ESA eller så kan även den personen vara en icke professionell astronaut, sa Alexei Krasnov, ansvarig för Roscosmos bemannade rymdfärder.

Men Roscosmos säger att de först måste se till att en lösning där man har två rymdturister ombord är helt säker innan man låter dem åka iväg till ISS.

Vem som kommer att befälhavare för flygningen i oktober 2015 kommer inom kort att börja diskuteras.

Källa: http://rbth.ru/articles/2012/11/15/roscosmos_has_not_yet_decided_on_second_space_tourists_iss_visit_in__20119.html
Foto: NASA

 

  • Liknande artiklar: