Ny VD för Rymdbolaget

Ny VD för RymdbolagetLars Persson har utsetts till ny VD för Rymdbolaget från den 16 februari. Han efterträder Claes-Göran Borg som går i pension. Lars kommer närmast från Marratech AB där han varit VD.

Lars Persson har varit mycket internationellt verksam och har mer än 25 års erfarenhet av arbete inom IT och Telecom. Han har bland annat varit vd på France Telecom respektive Telenor i Sverige. Lars är också styrelseledamot i det börsnoterade konsultbolaget CyberCom.

– Rymdbolaget är ett framgångsrikt och innovativt företag i teknikens framkant, ett verkligt bevis på den svenska innovationskraften. Det skall bli oerhört spännande och intressant att vara med och bidra till den fortsatta utvecklingen av ett företag som redan idag är ett av världens ledande inom rymdteknik och rymdtjänster, säger Lars Persson.

– Vi är glada att ha kunnat rekrytera Lars Persson till ny vd, säger Olof Rydh, styrelseordförande i Rymdbolaget.

– Lars har de egenskaper och den erfarenhet som krävs för att framgångsrikt leda Rymdbolagets högteknologiska och internationellt inriktade verksamhet. Det finns mycket goda förutsättningar för en fortsatt positiv utveckling, något som vår avgående vd, Claes-Göran Borg i hög grad bidragit till.

För mer information, kontakta informationschef Anna Rathsman, 08-627 62 62.

Källa: https://www.ssc.se/default.asp?groupid=20049171016208460
Foto: Rymdbolaget

Du är kanske också intresserad av:

SSC satsar inte längre på rymdturism från Kiruna... För snart fem år sedan när dåvarande rymdminister Maud Olofsson invigde Spaceport Sweden vid Kiruna flygplats. Nu har en av initiativtagarna och ägarna, det statliga rymdbolaget SSC, sålt alla sina andelar i Spacep...

Liknande artiklar:

 

 

Prenumerera på vårt månatliga nyhetsbrev

 

 

 

 

"The Earth was absolutely round... I never knew what the word round meant until I saw Earth from space."

Alexei Leonov

 

Om Rymdturism.se

Rymdturism.se är ett informationsföretag inom den kommersiella rymdfarten, och en del av SpaceEra.

Medlem i Space Tourism Society.

Läs mer

Kontaktinformation

  • Sibbarpsvägen 6A
    216 11 Limhamn
  • info@rymdturism.se