Företagsnyheter

Det finns flera olika företag och organisationer som är engagerade inom rymdturismindustrin. Här återfinns nyheter från dessa.

 

Hur fortlöper arbetet med Rocketplane Globals rymdfarkost XP?Lyssna Under Space Access Society konferensen som hölls i Arizona i april i år höll Charles Lauer, vd för business develpment på Rocketplane Global en presentation kring statusen på deras rymdfarkost XP.

Liknande artiklar:

WhiteKnightTwo når sin maximala flyghöjd i sommarScaled Composites säger att man planerar att göra flygtester med WhiteKnightTwo på höjder strax över dess maximala flyghöjd på 15.250 meter någon gång i sommar. Detta höghöjdstest följer den i förra månaden genomförda fjärde testflygningen, där WhiteKnightTwo bland annat slog i marken med den nedre delen av sidorodret.

Liknande artiklar:

Prototyp till rymdhotell har gjort sitt 10.000:e varv runt jordenGenesis II, den andra expanderbara prototypen från Bigelow Aerospace för ett rymdboende, har genomfört sitt 10.000:e varv kring jorden sedan den sköts upp den 28 juni 2007. Genesis II följer sin föregångare Genesis I, som är något mindre i storlek.

Liknande artiklar:

Blue Origins planer på ett rymdskepp kan få oväntad hjälp av lagstiftareEtt lagförslag som skulle begränsa ansvarstagandet för de företag som sysslar med rymdturism har presenterats inför den lagstiftande församlingen i Texas. En sådan åtgärd skulle vara till stor hjälp för företag som håller på med att utveckla suborbitala rymdskepp, bland annat Jeff Bezos företag Blue Origin.

Liknande artiklar:

EADS Astrium ger inte upp sina planer på rymdplan, men ger ingen tidsplanEfter alla spekulationer kring EADS Astriums planer på att lägga utvecklingen av sitt suborbitala rymdskepp på hyllan, meddelar nu EADS Astrium att de inte alls har gett upp sina ambitioner på en rymdfarkost för rymdturister.

Liknande artiklar:

EADS Astrium lägger sina planer på rymdturism på hyllanSedan EADS Astrium presenterade sin suborbitala rymdfarkost under flygshowen i Paris 2007, har det förutom lite arbete kring raketmotorn inte skett mycket mer utvecklingsarbete. Därför lägger EADS planerna på ett rymdjetplan på hyllan.

Liknande artiklar:

Intervju med Virgin Galactics chefstestpilotLyssna Rob Coppinger har på sin blogg Hyperbola intervjuat David Mackay, chefstestpilot på Virgin Galactic. Han arbetar på deltid som testpilot och samarbetar med Scaled Composites under utvecklingsarbetet av SpaceShipTwo. Resten av sin tid fortsätter han att arbeta för Virgin Atlantic, som han började på 1995.

Liknande artiklar:

Svenska resebyråer börjar sälja resor till rymdenI dag har tre svenska resebyråer utsetts till att sälja rymdresor på uppdrag av Virgin Galactic. Tillsammans med två resebyråer från Finland och Danmark presenterades de under förmiddagen på Gothia Towers i Göteborg. Detta är de första resebyråerna i Skandinavien som efter fullgjord utbildning blir Virgin Galactics "Accredited Space Agents" (ASAs), och som därmed får rätten att reservera platser ombord Virgin Galactics suborbitala rymdfarkoster.

Liknande artiklar:

Intervju med Virgin Galactics vd Will WhitehornLyssna på podcast Rob Coppinger på Hyperbola har på sin blogg börjat lägga upp en serie podcasts som totalt kommer att utgöra en 45 minuter lång intervju med Virgin Galactics vd Will Whitehorn som gjordes den 4 mars i företagets lokaler i London. Här kommer de tre första delarna.

Liknande artiklar:

WK2 kommer att visas upp vid Oshkosh flygshow men utan SS2Videosekvens Det står nu definitivt klart, oavsett alla tidigare rykten, att SpaceShipTwo inte kommer att visas upp vid årets upplaga av Experimental Aircraft Associations flygshow i Oshkosh, Wisconsin, USA, som äger rum mellan den 27 juli och 2 augusti. Däremot kommer WhiteKnightTwo att för första gången visas upp för allmänheten.

Liknande artiklar:

Sida 12 av 21

 

 

Prenumerera på vårt månatliga nyhetsbrev

 

 

 

 

"The Earth was absolutely round... I never knew what the word round meant until I saw Earth from space."

Alexei Leonov

 

Om Rymdturism.se

Rymdturism.se är ett informationsföretag inom den kommersiella rymdfarten, och en del av SpaceEra.

Medlem i Space Tourism Society.

Läs mer

Kontaktinformation

  • Sibbarpsvägen 6A
    216 11 Limhamn
  • info@rymdturism.se