Företagsnyheter

Det finns flera olika företag och organisationer som är engagerade inom rymdturismindustrin. Här återfinns nyheter från dessa.

 

Copenhagen Suborbitals HEAT farkostDet danska privatfinansierade företaget Copenhagen Suborbitals har gett sig in kampen om att inom tio år kunna ta upp turister i rymden med en rymdfarkost avsedd för en person. I dagarna tog man ett nytt viktigt steg mot sitt mål när man testkörde sin hybrid raketmotor.

Liknande artiklar:

Armadillo Aerospace och John Carmack firar med champagneVideosekvens Armadillo Aerospace vill i samarbete med Rocket Racing Inc utmana Virgin Galactic när det gäller suborbitala rymdresor. Med en prislapp på 100.000 dollar eller mindre vill de kunna erbjuda suborbitala rymdresor, som inte liknar något annat, från Spaceport America i New Mexico med start 2010. För att realisera denna farkost krävs fungerande raketmotorer, vilket man bevisade i fredags genom att vinna den första delen av Northrop Grumman Lunar Lander Challenge.

Liknande artiklar:

XCOR LynxXCOR Aerospace planerar att kunna skicka iväg privatpersoner på sitt livs resa ombord farkosten Lynx under första delen av 2011. Flygturerna kommer till en början att kosta omkring 750.000 kronor, och hur kommande resenärer ska kunna börja reservera en plats ombord kommer företaget att avslöja i december.

Liknande artiklar:

SpaceShipTwo lyfter nästa sommarVid ett möte som Richard Branson nyligen höll på sin privata ö Necker Island i Västindien avslöjades några nya intressnta detaljer kring tidsschemat för moderskeppet WhiteKnightTwo. Nu meddelas det att även SpaceShipTwo har kommit så långt fram i konstruktionen att även rymdskeppet har fått ett tidschema.

Liknande artiklar:

Spacedevs Dream ChaserEren Ozmen, styrelseordförande för Sierra Nevada Corporation, har tillkännagivit att min har skrivit under ett avtal som innebär att de för den inte helt oansenliga summan av 38 miljoner dollar förvärvar SpaceDev, vilket kommer att ge en nettovinst för aktieägarna på mellan 68 och 72 cent per aktie. Övertagandet kommer att bli officiellt först i december när styrelsen för SpaceDev kommer att presentera förslaget för sina aktieägare.

Liknande artiklar:

WhiteKnightTwo testflyger nästa månadTestflygningarna med Virgin Galactics WhiteKnightTwo som var tänkta att börja i September, men som sen blev uppskjutna till slutet av året, kan komma igång redan nästa månad.

Liknande artiklar:

Jim Benson död i hjärntumörSpaceDev lät idag meddela den tragiska nyheten att deras grundare James Benson vid 63 års ålder stilla har insomnat i sitt hem. Benson fick 2007 diagnosen att han hade den maligna hjärntumörformen glioblastoma multiforme (GBM), vilket orsakade hans död. 

Liknande artiklar:

WhiteKnightTwo Galactic GirlJungfrufärden med Scaled Composites farkost som de byggt för Virgin Galactics räkning, WhiteKnightTwo, har fått skjutas upp. Troligast är att de inte kommer igång förrän tidigast till slutet av detta år. När flygplanet premiärvisades vid Mojave flygplatsen i slutet av juli i år, räknade man med att de första flygningarna skulle komma igång i september, men de planerna har nu fått ändras. 

Liknande artiklar:

Chris Gilman, vd och grundare av Global Effects Inc.Sedan 1986 har företaget Global Effects skapat realistiska kostymer för filmindustrin. Bland annat har de vunnit en Oscar för sin uppfinning av ett system som kyler ner skådespelarna när de bär de tunga och ofta varma kostymerna som förvandlar skådespelarna till monster, utomjordingar eller astronauter. Nu siktar man in sig på att ta fram rymddräkter för kommande suborbitala rymdturister. 

Liknande artiklar:

Sundancer komplex med BA-330Med den erfarenhet som Bigelow Aerospace har erhållit från sina två rymdmoduler, som fortfarande går i en låg omloppsbana kring jorden, har de nu beslutat sig för att skruva upp tempot ytterligare så att de inom kort kan skjuta upp en beboelig version i rymden. Samtidigt bygger man ut sin anläggning för att kunna färdigställa de nya modulerna. 

Liknande artiklar:

Sida 14 av 20

 

 

Prenumerera på vårt månatliga nyhetsbrev

 

 

 

 

"The Earth was absolutely round... I never knew what the word round meant until I saw Earth from space."

Alexei Leonov

 

Om Rymdturism.se

Rymdturism.se är ett informationsföretag inom den kommersiella rymdfarten, och en del av SpaceEra.

Medlem i Space Tourism Society.

Läs mer

Kontaktinformation

  • Sibbarpsvägen 6A
    216 11 Limhamn
  • info@rymdturism.se