Företagsnyheter

Det finns flera olika företag och organisationer som är engagerade inom rymdturismindustrin. Här återfinns nyheter från dessa.

 

Modell av Lynx cockpitUnder lång tid har XCOR Aerospace visat upp bilder på deras satsning på en suborbital rymdfarkost, Lynx. Dock har dessa bilder hittills bara funnits som datorrenderingar, men nu dyker de första bilderna upp verkliga farkoster. 

Liknande artiklar:

Soyuz TMA-12 på väg mot ISSI förra veckan gick Space Adventures ut med ett pressmeddelande där man berättade om sina planer om att använda dedikerade rymdflygningar med ryska Soyuzfarkoster till den internationella rymdstationen med start under 2011. Dock hävdar både NASA och den ryska rymdflygstyrelsen (RKA) att de inte alls känner till några sådana planer. 

Liknande artiklar:

Premier Inn Lunar Retreat exteriörTurister som letar efter exotiska platser att övernatta på kan snart få ytterligare ett tillskott. I varje få om man ska tro Premier Inn, Storbritanniens största och snabbast växande hotellkedja, som i dagarna visade upp planerna på sin mest ambitiösa hotellsatsning någonsin - ett hotell på månen som beräknas kunnas öppnas inom 25 år. 

Liknande artiklar:

Richard BransonWill Whitehorn, vd för Virgin Galactic, avslöjade igår att de planerar att bygga en rymdhamn någonstans i den Förenade Arabemiraten. Företaget hoppas att den rymdhamnen kommer att bli operativ två år efter det att man startar med flygningar från New Mexico. Virgin Galactic har fått ett antal förfrågningar från ett par olika instanser från den Förenade Arabemiraten kring möjligheten att etablera en rymdhamn, och samtal är redan planerade med dess regering och flygmyndighet  kring en plan för detta. 

Liknande artiklar:

Eric Anderson på Explorer's Club i New YorkSpace Adventures firade sitt 10-års jubileum häromdagen på Explorer's Club i New York och tillkännagav samtidigt att de har skrivit ett avtal med den ryska rymdflygstyrelsen (RKA) om att få köpa hela flygturer med de ryska Soyuz rymdfarkosterna till den internationella rymdstationen. Detta betyder att Space Adventures kommer att ha tillgång till två av tre platser ombord med start 2011. 

Liknande artiklar:

Burt RutanBurt Rutan, mannen bakom världens första privatfinansierade bemannade rymdflygning, lämnar posten som vd för Scaled Composites LLC. Däremot kommer Rutan att stanna kvar i företaget som teknisk chef och som styrelseordförande. 

Liknande artiklar:

Space Adventures logotypeI det senaste nyhetsbrevet från Space Adventures meddelar de att de på onsdag nästa vecka i samband med företagets 10-års jubileum kommer att hålla en presskonferens i New York. Där kommer de att avslöja vem som kommer att bli de nästkommande rymdturisterna och om deras visioner kring framtida orbitala rymdresor. 

Liknande artiklar:

M-91 projektetAllt fler företag vill nu vara med och dela på marknaden för rymdturtser. Ett privatägt ryskt företag har av Myasishchev Aerospace Bureau fått i uppdrag att ta fram en rymdfarkost som ska användas för att skicka upp turister i rymden. Företaget håller på med att ta fram ett utkast för hur en sådan rymdfarkost kan vara utformad och om det är genomförbart. Hela projektet som går under namnet M-91 finansieras av det ännu okända bolaget. 

Liknande artiklar:

Bigelow Aerospace SundancerEfter 660 dagar i rymden har Genesis I, den första testmodulen från Bigelow Aerospace för kommersiellt rymdboende, har genomfört sitt 10.000:e varv kring jorden. Denna uppblåsbara prototypen börjar nu sitt tredje år i rymden och har sedan starten genomfört mängder av tester för att se om Bigelows vision för ett rymdhotell kan realiseras. 

Liknande artiklar:

Virgin Galactics SpaceShipTwoVirgin Galactic kommer under konferensen "Arabian Travel Market 2008" i Dubai att bjuda in researrangörer som är intresserade att sälja rymdresor. Researrangörerna kommer att få en möjlighet att ansöka om att få sälja rymdresor i samarbete med Sharaf Travel som idag är Virgin Galacics auktoriserade agent i Mellanöstern. 

Liknande artiklar:

Sida 16 av 20

 

 

Prenumerera på vårt månatliga nyhetsbrev

 

 

 

 

"The Earth was absolutely round... I never knew what the word round meant until I saw Earth from space."

Alexei Leonov

 

Om Rymdturism.se

Rymdturism.se är ett informationsföretag inom den kommersiella rymdfarten, och en del av SpaceEra.

Medlem i Space Tourism Society.

Läs mer

Kontaktinformation

  • Sibbarpsvägen 6A
    216 11 Limhamn
  • info@rymdturism.se