Företagsnyheter

Det finns flera olika företag och organisationer som är engagerade inom rymdturismindustrin. Här återfinns nyheter från dessa.

 

Bigelow Aerospace SundancerEfter 660 dagar i rymden har Genesis I, den första testmodulen från Bigelow Aerospace för kommersiellt rymdboende, har genomfört sitt 10.000:e varv kring jorden. Denna uppblåsbara prototypen börjar nu sitt tredje år i rymden och har sedan starten genomfört mängder av tester för att se om Bigelows vision för ett rymdhotell kan realiseras. 

Liknande artiklar:

Virgin Galactics SpaceShipTwoVirgin Galactic kommer under konferensen "Arabian Travel Market 2008" i Dubai att bjuda in researrangörer som är intresserade att sälja rymdresor. Researrangörerna kommer att få en möjlighet att ansöka om att få sälja rymdresor i samarbete med Sharaf Travel som idag är Virgin Galacics auktoriserade agent i Mellanöstern. 

Liknande artiklar:

Virgin Galactics moderskepp och SpaceShipTwoDen 22 oktober i år kommer Virgin Galactics WhiteKnightTwo att göra en flygning över New Mexico Farm and ranch Heritage Museum, Las Cruces, New Mexico under den första dagen av 2008 års upplaga av International Symposium for Personal and Commercial Spaceflight (ISPCS). 

Liknande artiklar:

Salah Sharaf, styrelseordförande hos Sharaf TravelEtt arabiskt företag med säte i Dubai har lagt en depositionsavgift om 500.000 dollar för att för företagets toppskikt få chartra en hel resa med Virgin Galactics kommande rymdskepp SpaceShipTwo. Än så länge är företaget okänt, men mer detaljer kring affären kommer troligen att offentliggöras senare under juli månad. Detta är det första företaget som bokar in en privat charterresa hos Virgin Galactic. 

Liknande artiklar:

Soyuz raket på väg mot ISSOm rika personer har en oemotståndlig önskan att åka ut i rymden och bo på den internationella rymdstationen för en vecka, kan det finnas möjlighet att köpa sig en egen Soyuz raket för att ta sig dit. Om någon skulle ha ett sådant önskemål, ställer den ryska rymdmyndigheten Roskosmos gärna upp på iden. 

Liknande artiklar:

Anatoly PerminovResor till den internationella rymdstationen kan komma att upphöra från och med 2010, eftersom man planerar att öka antalet besättningsmedlemmar på stationen. Detta betyder att Ryssland kommer att ha ett färre antal lediga platser i Soyuz raketen vigda för rymdturister. 

Liknande artiklar:

Paul MetzDet kommersiella rymdföretaget Rocketplane Global har i dagarna värvat Paul Metz som företagets vice verkställande direktör och som dess förste testpilot. Därmed tar Paul Metz denna lediga plats som det blev efter det att den tidigare NASA astronauten John Herrington, som lämnade företaget i slutet av förra året. 

Liknande artiklar:

Zero-G Corp.Space Adventures, som är berömt för att med ryska raketer har sänt iväg rymdturister till ISS, har för en hemlig köpesumma förvärvat hela Zero Gravity Corporation genom att öka sitt aktieinnehav till 100%. Zero-G  är ledande inom området för paraboliska flygturer där vanliga människor kan få uppleva simulerad tyngdlöshet. Dr. Peter Diamandis kommer stanna kvar på posten som vd för Zero-G och får även en plats i ledningen hos Space Adventures. 

Liknande artiklar:

Astriums rymdskeppLyssna För att tillgodose rymdturism marknaden menar luftfartsgiganten EADS att de behöver bygga sitt raketdrivna rymdskepp på löpande band. Deras marknadsanalyser indikerar på att så mycket som 15.000 personer är beredda att betala 200.000 euro för en resa ut i rymden – varje år. För att täcka tillmötesgå detta menar Astrium att de behöver tillverka 10 plan per år.

Liknande artiklar:

Armadillo konceptDen senaste informationen från Armadillo Aerospace kring deras projekt för en suborbital rymdfarkost har som oftast detaljerade tekniska beskrivningar av deras raketmotor. Men denna gång inkluderar de även några illustrationer på hur deras farkost med plats för en person kan komma att se ut. 

Liknande artiklar:

Sida 17 av 21

 

 

Prenumerera på vårt månatliga nyhetsbrev

 

 

 

 

"The Earth was absolutely round... I never knew what the word round meant until I saw Earth from space."

Alexei Leonov

 

Om Rymdturism.se

Rymdturism.se är ett informationsföretag inom den kommersiella rymdfarten, och en del av SpaceEra.

Medlem i Space Tourism Society.

Läs mer

Kontaktinformation

  • Sibbarpsvägen 6A
    216 11 Limhamn
  • info@rymdturism.se