Företagsnyheter

Det finns flera olika företag och organisationer som är engagerade inom rymdturismindustrin. Här återfinns nyheter från dessa.

 

Richard Branson och SpaceShipTwoVirgin Galactic, miljardären Richard Bransons satsning för att ta upp turister i rymden, planerar att beställa ytterligare fem rymdskepp och riktar sig samtidigt in på att verksamheten ska gå med vinst inom fem år från de första kommersiella resorna kommer igång 2010. 

Liknande artiklar:

Atlas V raketenDe båda företagen Bigelow Aerospace och Lockheed Martin Commercial Launch Services inleder samtal om ett samarbete för att kunna använda Atlas V raketer för att kunna transportera besättningar och material till ett rymdkomplex konstruerat av Bigelow. 

Liknande artiklar:

SpaceShipTwoNu dröjer det inte länge förrän du kan göra din drömresa ut i rymden. Igår visade Virgin Galactic upp sitt nya miljövänliga rymdskepp inför omkring 100 speciellt inbjudna gäster vid American Museum of Natural History i New York. SpaceShipTwo som det kommer att kallas baseras på sin föregångare SpaceShipOne som i oktober 2004 som första privatfinansierade rymdfarkost flög ut i rymden och vann Ansari X Prize. 

Dessutom har  ytterligare  2 svenskar  tillkommit  bland den skara  som har köpt sig en biljett.

Liknande artiklar:

Project EnterpriseVideo Project Enterprise är ett heleuropeiskt konsortium med avsikt att utveckla en rymdfarkost för suborbitala rymdresor. Konsortiet som består av ett antal industriföretag från Schweiz, Tyskland och Österrike, säger att de ska utveckla en rymdfarkost som kan ta mellan två och fem passagerare som drivs av tre stycken raketmotorer av traditionell typ där bränslet består av en blandning av flytande syre och fotogen. Den kommer att till skillnad från Virgin Galactic som använder sig av ett bärflygplan, att starta direkt från marken. 

Liknande artiklar:

Soyuz dockar med ISSFramtida rymdturister som ämnar att åka till den internationella rymdstationen (ISS) kanske måste söka alternativa vägar att ta sig dit efter 2009. Anledningen, enligt den ryska rymdflygstyrelsen, är att det är brist på utrymme på den ryska Soyuz kapsel som betjänar ISS. 

Liknande artiklar:

Virgin Galactic LogoNästa månad, i New York, kommer Richard Branson att avslöja den nya officiella profilen och de nya marknadsplanerna för sitt rymdturismprojekt Virgin Galactic. Händelsen kommer att äga rum den 23 januari vid American Museum of Natural History. Rymdfarkosterna White Knight II och SpaceShipTwo kommer att avtäckas, tillsamanns med en ny logotyp. 

Liknande artiklar:

Richard Garriott tränarIdag meddelade Space Adventures, att det nu för första gången är möjligt för en privatperson att tillsammans med företagets kommande rymdturister till den Internationella rymdstationen att gå i träning för en orbital rymdresa. Prislappen ligger på 3 miljoner dollar, vilket är en tiondel av vad den egentliga rymdturister betalar, och inkluderar all obligatorisk träning vid Gagarin Cosmonaut Training Center, boendekostnader i Star City och andra träningsorter. 

Liknande artiklar:

Rocketplane Global Inc.Rocketplane Global visade på årets upplaga av Wirefly X Prize Cup som gick av stapeln vid Holloman Air Force Base upp en ny, mer rymligare design på sin rymdfarkost för suborbitala rymdresor, som de hoppas att skicka ut rymdturister med till slutet av 2010. Men det kanske trots detta ändå blir så att passagerarna till de första flygturerna kommer att få sitta fast i sina stolar under den tyngdlösa perioden av resan. 

Liknande artiklar:

Bigelow AerospaceBigelow Aerospace har för avsikt att sporra utvecklingen av kommersiella rymdfarkoster för att kunna ta turister i omloppsbana kring jorden, genom att erbjuda ett kontrakt värt 760 miljoner dollar till det företag som kan leva upp till de Bigelows kriterier. Det erbjudande kommer därför att Robert Bigelow, företagets vd, menar att det saknas några valmöjligheter att transportera turister upp till de uppblåsbara rymdhotell som Bigelow planerar att skjuta upp 2010. 

Liknande artiklar:

EADS Space Tourist PlaneRika och äventyrslystna personer kan nu skriva upp sig för en suborbital rymdresa med det europeiska rymdbolaget EADS Astrium. Under den 58th International Astronautical Congress meddelade EADS Astrium att de inom de närmsta fem åren kommer att erbjuda rymdturist-paket på en global marknad. 

Liknande artiklar:

Sida 18 av 21

 

 

Prenumerera på vårt månatliga nyhetsbrev

 

 

 

 

"The Earth was absolutely round... I never knew what the word round meant until I saw Earth from space."

Alexei Leonov

 

Om Rymdturism.se

Rymdturism.se är ett informationsföretag inom den kommersiella rymdfarten, och en del av SpaceEra.

Medlem i Space Tourism Society.

Läs mer

Kontaktinformation

  • Sibbarpsvägen 6A
    216 11 Limhamn
  • info@rymdturism.se