Företagsnyheter inom rymdturismen | Rymdturism.se – en samlingspunkt för alla rymdturister - Rymdturism.se

Företagsnyheter

Det finns flera olika företag och organisationer som är engagerade inom rymdturismindustrin. Här återfinns nyheter från dessa.

 

Brittisk företag erbjuder turistresor till månen

Brittisk företag erbjuder turistresor till månenDet brittiska företaget Excalibur Almaz planerar att erbjuda privatpersoner resor i omloppsbana runt månen. Den första 800.000 kilometer långa färden kan komma att ske så tidigt som 2015 i en renoverad gammal sovjetisk Soyuz-kapsel.


  • Liknande artiklar:

Ökad aktivitet hos Scaled Composites

Ökad aktivitet hos Scaled CompositesUnder den senaste månaden har Virgin Galactics partner Scaled Composites ökat sin aktivitet i det fortsatta arbetet med WhiteKnightTwo och SpaceShipTwo. Flera tester har gjorts, varav en av dom involverade SpaceShipTwo hängandes under WhiteKnightTwooch rapporterna säger att allt har gått enligt planerna.

  • Liknande artiklar:

Lynx börjar ta turister ut i rymden nästa år

Lynx börjar ta turister ut i rymden nästa årVideosekvens Äventyrare som söker efter den ultimata resan kan snart förverkliga den drömmen, när det suborbitala rymdskeppet Lynx börjar lyfta från Kalifornien 2013 och den lilla pittoreska ön Curacao i den karibiska övärlden året därpå.


  • Liknande artiklar:

Project Enterprise finner finansiering i Malaysia

Project Enterprise finner finansiering i MalaysiaI en kort nyhetsnotis anger Talis Enterprise att man har ordnat finansieringen för sitt suborbitala rymdskepp "Black Sky" med hjälp av Space Tourism Society - MC (STS-MC) i Malaysia.


  • Liknande artiklar:

Den amerikanska luftfartsmyndigheten ger grönt ljus för Virgin Galactic

Den amerikanska luftfartsmyndigheten ger grönt ljus för Virgin GalacticVirgin Galactic planerar att göra testflygingar där SpaceShipTwo går för egen maskin senare i år. I och med att deras partner Scaled Composites har beviljats ett tillstånd från den federala luftfartsmyndigheten (FAA) kan man nu gå vidare med att förverkliga de planerna.

  • Liknande artiklar:

SpaceX planerar att erbjuda rymdresor för turister

SpaceX planerar att erbjuda rymdresor för turisterEnligt en pressrelease förra veckan kommer SpaceX att inleda ett samarbete med Bigelow Aerospace för att ta privatpersoner på rymdupplevelse utöver det vanliga. Inom kort kommer de båda företagen att ha en kickoff i Japan för att starta marknadsföringen.


  • Liknande artiklar:

Behöver du ett jobb? Virgin Galactic och The SpaceShip Company söker personal

Behöver du ett jobb? Virgin Galactic och The SpaceShip Company söker personalVirgin Galactic och The Spaceship Company har utannonserat ett antal lediga platser inom företagen. Man letar efter personer som är kvalificerade ingenjörer, systemdesigners, IT-personal med flera på bland annat 18 nyckelpositioner.
  • Liknande artiklar:

Rocketplane Global reser sig ur askan och söker finansiering för rymdplan

Rocketplane Global reser sig ur askan och söker finansiering för rymdplanRocketplane Global, som gick under för två år sedan är nu räddat ut ur sin konkurs, är nu på jakt efter 100 miljoner dollar i investeringar för att bygga den suborbitala rymdfarkosten med plats för sex personer.
  • Liknande artiklar:

Biljett kvar till månen – för en miljard

Biljett kvar till månen – för en miljardDet finns fortfarande en plats kvar till en flygresa runt månen för "en vanlig turist". Biljetten kostar dock 150 miljoner dollar – motsvarande cirka en miljard kronor. Den första biljetten till resan år 2015 har köpts av "en känd person".
  • Liknande artiklar:

Amerikanskt företag planerar suborbitala färder med ryska MiG-plan

Amerikanskt företag planerar suborbitala färder med ryska MiG-planUnder Next Generation Suborbital Researchers Conference i Palo Alto gjordes en intressant presentation om en ny satsning på att göra suborbitala färder med hjälp av ett gammalt sovjetiskt jetplan.
  • Liknande artiklar: