Företagsnyheter inom rymdturismen | Rymdturism.se – en samlingspunkt för alla rymdturister - Rymdturism.se

Företagsnyheter

Det finns flera olika företag och organisationer som är engagerade inom rymdturismindustrin. Här återfinns nyheter från dessa.

 

Ryssar bygger första lyxhotellet i rymden

Ryssar bygger första lyxhotellet i rymdenVideosekvens Skulle du verkligen vilja koppla av på semestern och komma bort från vardagen? Ryska rymdingenjörer arbetar nu på ett projekt där man garanterat slipper jordnära problem. Målsättningen är att ett rymdhotell ska öppna inom fem år.
  • Liknande artiklar:

Exklusiva bilder på XCOR Lynx under utveckling

Exklusiva bilder på XCOR Lynx under utvecklingDoug Messier från webbplatsen Parabolic Arc besökte i somras XCOR anläggning vid Mojave Air & Space Port i USA. Till skillnad från förra gången han var där på besök, var det nu betydligt mer aktivitet, eftersom XCOR håller på att färdigställa den första testversionen av Lynx Mark I.
  • Liknande artiklar:

Cosmica Spacelines besökte Sverige och erbjöd exklusivt medlemskap för rymdturister

Cosmica Spacelines besökte Sverige och erbjöd exklusivt medlemskap för rymdturisterEn av Cosmica Spacelines grundare, Garrett Smith, presenterade på i förra veckan under ett event arrangerat av Connoisseur i Stockholm, detaljer kring deras satsning på en privat rymdfärdsklubb, Cosmica Elite. Inbjudna gäster, däribland Rymdturism.se, fick på plats möjligheten att bli medlemmar i en exklusiv klubb tillsammans med andra rymdturismentusiaster världen över.
  • Liknande artiklar:

Utvecklingen av Lynx fortsätter mot den första testflygningen

Utvecklingen av Lynx fortsätter mot den första testflygningenDet verkar som om XCOR Aeropspace har det mesta av sin finansiering på plats, eller så kommer det inom kort att bli det. Detta kommer väl till pass då de håller på att göra klart den första Lynx Mark I farkosten för testflygningar, som XCOR hoppas ska komma igång under slutet av detta år.
  • Liknande artiklar:

En biljett till månen är såld

En biljett till månen är såldKommersiella turistresor runt månen ser ut att bli mer realistiska än någonsin. Space Adventures vd Eric Anderson har bekräftat att de har sålt den första flygresan runt månen för 150 miljoner dollar. Rymdresan kommer att genomföras med den ryska Soyuz-farkosten någon gång runt 2015.
  • Liknande artiklar:

Utvecklingen av Astriums rymdskepp fortsätter

Utvecklingen av Astriums rymdskepp fortsätterNär EADS Astrium för knappt två år sedan la sitt projekt om att skapa en rymdfarkost för betalande resenärer på hyllan, var det inte riktigt hela sanningen. Enligt EADS Astrium har det hela tiden pågått internt utvecklingsarbete och i år kommer man att spendera ytterligare 10 miljoner euro på konceptet.
  • Liknande artiklar:

Space Adventures reserverar tre platser ombord Souyz med start 2013

Space Adventures reserverar tre platser ombord Souyz med start 2013Den ryska rymdflygstyrelsen Roskosmos och det ryska rymdföretaget Energia har kommit överens om att bygga fler Soyuz-farkoster för att kunna ta betalande rymdresenärer till den internationella rymdstationen. Tre stycken platser ombord kommer att erbjudas Space Adventures kunder med start 2013.

  • Liknande artiklar:

SpaceShipTwos skapare planerar att gå i pension

SpaceShipTwos skapare planerar att gå i pensionDen geniförklarade flygplanskonstruktören Burt Rutan, som grundade Scaled Composites 1982, meddelar att han planerar att gå i pension i april nästa år. För närvarande fungerar han som chefsingenjör och efter pensionen kommer han att ha titeln grundare och hedersordförande. Burts pensionering kommer dock inte att påverka pågående projekt och han kommer inte helt att släppa kontakten med sitt företag.
  • Liknande artiklar:

SpaceShipTwo för första gången på egna vingar

SpaceShipTwo för första gången på egna vingarVideosekvens Virgin Galactic uppnådde en historisk milstolpe under söndagen i strävan att bli världens första bemannade kommersiella rymdfarkost. VSS Enterprise som den första SpaceShipTwo har blivit döpt till togs upp med hjälp av sitt bärflygplan till 13700 meters höjd och gjorde en lyckad soloflygning under 13 minuter innan den glidflög tillbaka och landade.
  • Liknande artiklar:

Kommer SpaceShipTwo att göra sin första glidflygning idag?

Kommer SpaceShipTwo att göra sin första glidflygning idag?Den långa väntan på den första glidflygningen med SpaceShipTwo kan snart vara över. Enligt Popular Mechanics källor kommer SpaceShipTwo under söndagen att tas upp till en höjd av 15000 meter och där frigöras från sitt moderskepp WhiteKnightTwo, och därefter glidflyga tillbaka till landningsbanan.
  • Liknande artiklar: