Företagsnyheter inom rymdturismen | Rymdturism.se – en samlingspunkt för alla rymdturister - Rymdturism.se

Företagsnyheter

Det finns flera olika företag och organisationer som är engagerade inom rymdturismindustrin. Här återfinns nyheter från dessa.

 

Rocketplane har begärts i konkurs

Rocketplane har begärts i konkursVad som började som en dröm om att skjuta upp turister i rymden från Oklahoma har efter en lång tids problem nått vägens slut. George French Jr., ägare av Rocketplane Global, lämnade nyligen in en konkursansökan från sitt hem i Wisconsin.
  • Liknande artiklar:

Tidigare NASA-chef utsedd till vd för Virgin Galactic

Tidigare NASA-chef utsedd till vd för Virgin GalacticGeorge Whitesides, tidigare personalchef vid NASA, har blivit utsedd till vd för Virgin Galactic. Den tidigare chefen och talesmannen för Virgin Galctic, Will Whitehorn, kommer därmed att bli underställd Whitesides.
  • Liknande artiklar:

Space Adventures börjar sälja platser ombord Armadillos rymdfarkost

Space Adventures börjar sälja platser ombord Armadillos rymdfarkostDet USA-baserade företaget Space Adventures har skrivit ett exklusivt samarbetsavtal med Armadillo Aerospace, ett företag grundat av spelentreprenören John Carmack, för att sälja platser till rymdturister ombord deras suborbitala rymdfarkoster som för närvarande håller på att utvecklas. Avtalet innebär också att Space Adventures åtar sig att marknadsföra dessa resor tillsammans med sitt övriga utbud.
  • Liknande artiklar:

Rocketplane Global räknar med att kunna skicka iväg rymdturister 2013

Rocketplane Global räknar med att kunna skicka iväg rymdturister 2013Chuck Lauer, vd för Rocketplane Global, säger att man räknar med att kunna skicka iväg rymdturister på en suborbital rymdfärd från Cecil Field i Florida runt 2013. Rocketplane har skrivit under en avsiktsförklaring med flygmyndigheten i Jacksonville för att bli den första kommersiella rymdoperatören att använda den tidigare militära flygbasen.
  • Liknande artiklar:

Ryssland bygger en Soyuz farkost endast för rymdturister

Ryssland bygger en Soyuz farkost endast för rymdturisterVideosekvens Ryssland kan komma tillbaka i rymdturismindustrin på ett storartat sätt. Det finns stora möjligheter för att de börjar bygga en Soyuz rymdkapsel under detta år endast för att kunna skicka upp rymdturister till den internationella rymdstationen.
  • Liknande artiklar:

Mer om SS2:s första tur i luften

Mer om SS2:s första tur i luftenVideosekvens Sedan SpaceShipTwo:s första tur i luften för en vecka sedan har det mediauppbådet kring Virgin Galactics rymdsatsning varit intensivt. Nu har Virgin Galactic publicerat fler bilder och publicerat den officiella filmen från händelsen.

 

 

  • Liknande artiklar:

VSS Enterprise gör sin första flygtur tillsammans med VMS Eve

VSS Enterprise gör sin första flygtur tillsammans med VMS EveVideosekvens På måndagen genomförde VSS Enterprise, även kallad SpaceShipTwo, sin första flygtur fastsittandes under sitt bärflygplan VMS Eve. Flygturen som utgick landningsbana nummer 30 vid Scaled Composites lokaler i Mojave Air and Spaceport var en stor succé, och både rymdskeppet och moderskeppet var en mäktig syn när de steg mot den blåa himlen över Mojave.
  • Liknande artiklar:

Rymdresebyråns lokaler invigda

Rymdresebyråns lokaler invigdaNu går det faktiskt lika enkelt att köpa en biljett till rymden som till en charterresa, om man är beredd att betala 200.000 dollar. Igår invigdes Upplevelsepresents lokaler på Skeppsbron i Gamla Stan, Stockholm. Invigningen kantades av inspirerande föreläsningar, spännande tävlingar och mangel. Huvudnumret var Ann Klefbohm som aspirerar på att bli Sveriges första kvinnliga rymdresenär.
  • Liknande artiklar:

Virgin Galactic har nu sålt 60 rymdfärder

Virgin Galactic har nu sålt 60 rymdfärderUnder den nyligen avslutade Next Generational Suborbital Researchers Conference som gick av stapeln i Boulder, Colorado gav Stephen Attenborough, affärschef för Virgin Galactic, en lägesrapport för hur arbetet fortlöper vid sitt företag.
  • Liknande artiklar:

Blue Origin visar tecken på liv

Blue Origin visar tecken på livEfter år av tystnad har grundaren av Amazon Jeff Bezos projekt att ta betalande turister ut i rymden lättat på dörren och visar en skymt på sina planer i samma veva som NASA har visat ett större intresse att samarbeta med privata rymdentreprenörer.
  • Liknande artiklar: