Premier Inn planerar att öppna det första hotellet på månen

Premier Inn Lunar Retreat exteriörTurister som letar efter exotiska platser att övernatta på kan snart få ytterligare ett tillskott. I varje få om man ska tro Premier Inn, Storbritanniens största och snabbast växande hotellkedja, som i dagarna visade upp planerna på sin mest ambitiösa hotellsatsning någonsin - ett hotell på månen som beräknas kunnas öppnas inom 25 år. 

Hur långsökt det än må låta har Premier Inn köpt optioner på en 4.000 kvadratmeter yta från Moon Estates för ett framtida hotell på månen. Både designers och tekniker håller redan på med att ta fram ritningar för det första hotellet på månen.

– Detta är inte bara ett publicitetsjippo. Med den senaste utvecklingen inom rymdfarten, känner vi att det är mer möjligt än någonsin att förvänta sig att en resa till och från månen kan bli vanlig inom 20-30 år, säger Patrick Dempsey, vd för Premier Inn. Med tanke på det vill vi positionera oss framför våra rivaler och bli den första hotellkedjan som kan erbjuda människor en möjlighet att få ett mycket komfortabelt boende på månen och på sikt något som många kan ha råd med, och samtidigt få samma känsla av varumärket Premier Inn som man får på jorden.

Premier Inn Lunar Retreat interiörAlex Flash,  anläggningschef på Premier Inn, har samlat ihop ett speciellt team som arbetar tillsammans med Dr John Griffiths, frilansande föreläsare på Royal Observatory i Greenwich, för att bemöta alla de problem som ligger i att bygga på månens yta och för att kunna ge sina kunder en bekvämlig vistelse.
– Utmaningarna är unika och vi kommer utan tvekan att lära oss mer från NASA’s Lunar Reconnaisance Orbitor mission, som skjuts iväg i oktober i år, vilket gör att vi kan förändra och förbättra våra konstruktioner vidare, säger Alex Flach.

Inte första gången

Premier Inn är dock inte de första med planer om att bygga ett hotell på månen. Redan 1967 hade Barron Hilton planer på att bygga ett hotell, Lunar Hilton, på månen. Hotellet skulle mestadels finnas under månytan och enligt planerna husera omkring 100 gäster.
Men skulle Premier Inns planer falla, behöver dock inte aktieägarna oroa sig, eftersom optionen kostar företaget endast 24 pund. Skulle däremot Premier Inn gå vidare och bygga hotellet kommer marken att kosta dom 1 miljon pund.
De som är intresserade av att övernatta på månen kan registrera sig via Premier Inns webbplats. Källa: https://www.premierinn.com/pti/moon.do
Bilder: Premier Inn

Du är kanske också intresserad av:

Världens första rymdhotell öppnar 2012... Världens första rymdhotell planeras nu för fullt och väntas ta emot de första betalande gästerna 2012. Men priset gör att vanliga svenssons nog får stanna på jorden ytterligare en tid och vänta til...

Rymdhotell ett steg närmare verklighet... Tänk dig själv att du någon gång under nästa decennium får en fantastisk idé för ett nytt företag som kräver tillverkning i tyngdlöshet, eller om du har mängder av pengar som du skulle ...

Ryssarna skjuter upp världens första kommersiella rymdstation... Kommer det att inom en snar framtid att finnas ytterligare en rymdstation i omloppsbana kring jorden, eller är det bara en önskedröm? Två ryska bolag hoppas att kunna bygga världens första kommersiella rymdstation med d...


 
TAGGADE MED:
Premier Innrymdhotell

Liknande artiklar:

 

 

Prenumerera på vårt månatliga nyhetsbrev

 

 

 

 

"The Earth was absolutely round... I never knew what the word round meant until I saw Earth from space."

Alexei Leonov

 

Om Rymdturism.se

Rymdturism.se är ett informationsföretag inom den kommersiella rymdfarten, och en del av SpaceEra.

Medlem i Space Tourism Society.

Läs mer

Kontaktinformation

  • Sibbarpsvägen 6A
    216 11 Limhamn
  • info@rymdturism.se