Richard Branson presenterar Virgin Galactics nya rymdskepp VSS Unity

Richard Branson presenterar Virgin Galactics nya rymdskepp VSS Unity

Artikeln innehåller en video att titta på I natt visade Richard Branson upp den mycket efterlängtade nya SpaceShipTwo vid en ceremoni i Mojave, Kalifornien. På plats fanns även delar av familjen Branson, Virgin Galactics framtida astronauter, delägare och partners.

Hela presentationen inleddes i hangaren med det lite påpassliga namnet FAITH (Final Assembly Integration Test Hangar). Professor Stephen Hawking fick som tidigare angetts den stora äran att namnge den nya farkosten Virgin Spaceship (VSS) Unity, men via ett förinspelat tal.

– Jag skulle vara mycket stolt över att flyga med detta rymdskepp. Vi går nu in i en ny rymdålder och jag hoppas att detta kan hjälpa till och skapa en ny sammanhållning (eng. "Unity"), sa Stephen.

Det blev dock Richards barnbarn, Eva Dela, som förutom att fira sin första födelsedag fick döpa den nya rymdfarkosten på sitt speciella sätt. Inte traditionsenligt med champagne utan med mjölk. Under ceremonin gratulerade också vinnaren av Nobels fredspris Malala Yousafzai via video, som betonade vikten av undervisning i de tekniska och naturvetenskapliga disciplinerna.

VSS_Unity_Christening.jpg

VSS_Unity_Side_Angle.jpg

VSS Unity är den första som har tillverkas av The Spaceship Company, Virgin Galactics helägda tillverkningsbolag, och är den andra farkosten som någonsin byggts med den konstruktionen. Den mest synbara skillnaden mot det första exemplaret, som störtade hösten 2014, är den numera har silver- och vitfärgade sidor. När VSS Unity presenterades styrdes den på plats av en Range Rover som tillhandahölls av Virgin Galactics partner Land Rover. 

VSS_Unity_2.jpg

Vad händer härnäst? Nu är rymdskeppet redo att testas som ett komplett fordon, och man kommer att börja med tester på marken i Mojave för att sedan kunna inleda flygtester vid dess framtida hemmahamn Spaceport America. gruppen att börja integrerade testa markfordon följt av flygtester i Mojave och mark och flygövningar på dess framtida hem i Spaceport America. 

VSS_Unity_Towed_By_Land_Rover.jpg

– Tillsammans kan vi göra rymden tillgänglig för alla på ett sätt man tidigare bara har kunnat drömma om, förrän nu. Och på så sätt kan vi alla få en positiv förändring för livet på jorden. Vårt nya vackra rymdskepp, VSS Unity, förkroppsligar detta mål som samtidigt är ett bra bevis på vad man kan åstadkomma med ett riktigt lagarbete, stor skicklighet och en djup stolthet i kombination med ett gemensamt mål, sa Richard Branson.

Vidare sägs det att The Spaceship Company redan har inlett arbetet med att konstruera det tredje exemplaret av SpaceShipTwo.

Källa: http://www.virgingalactic.com/richard-branson-unveils-virgin-galactics-new-spaceship-named-vss-unity-by-professor-stephen-hawking/
Foto: Virgin Galactic

  • Liknande artiklar:

Relaterade artiklar