S3 skjuter planerna för tyngdlösa flygningar på framtiden

S3 skjuter planerna för tyngdlösa flygningar på framtiden

Swiss Space Systems (S3) meddelade i fredags att de har skjutit planerna för publika ”Zero G” eller tyngdlösa flygningar på framtiden. Stora finansiella problem under hela 2015 är den bakomliggande orsaken.

S3 utvecklar en återanvändbar rymdfarkost som ska kunna skjuta upp satelliter som väger upp till 250 kg. Farkosten kommer vid uppskjutningen att vara fastsatt ovanpå en ombyggd Airbus A300. Bolaget planerar att använda samma ombyggda Airbus för att ge privatpersoner och forskare möjlighet att uppleva mikrogravitation under paraboliska flygningar.

De tyngdlösa flygningar som senast var planerade att börja i slutet av 2015, har av tekniska och avtalsmässiga skäl fått skjutas på framtiden, skriver S3 i ett pressmeddelande.

Dock kommer börsintroduktionen av S3 att fortsätta, och vissa kunder erbjuds att konvertera sin flygbiljetter till aktier. Men företaget säger också att börsintroduktionen kommer att ske vid en tidpunkt då man kan säkerställa bästa möjliga värdering av S3.

Pressmeddelandet ger inget svar på när varken när de tyngdlösa flygningarna kan komma att återupptas, eller när börsintroduktionen sker.

Källa: http://www.s-3.ch/en/home/2015/12/18/s3-announces-the-postponement-of-its-zerog-campaign-and-of-its-ipo-

Du är kanske också intresserad av:

Spaceport Sweden erbjuder tyngdlösa flygningar i Europa... Har du drömt om att sväva likt en astronaut och uppleva den unika känslan av tyngdlöshet? Sedan utforskningen av rymden började har endast några hundra haft privilegiet att uppleva den ultimata rymdupplevelsen och den...

Testflygningar med SpaceShipTwo inleds i augusti... Nyligen gjorde bärflygplanet till SpaceShipTwo, WhiteKnightTwo, sin premiärflygning. I augusti är det dags för SpaceShipTwo självt att för första gången få luft under sina vingar. I varje fall om man ska...

Schweizare planerar tyngdlöshetsflygningar från rymdskyttelns gamla landningsbana...  Flyg- och rymdföretaget Swiss Space Systems (S3) har tecknat en avsiktsförklaring (MOU) med Space Florida för ett framtida utnyttjande av deras landningsbanor och tillhörande infrastruktur för sin flygverksamhet. 2015 är det tänkt att S3 ska börja...

Liknande artiklar:

 

 

Prenumerera på vårt månatliga nyhetsbrev

 

 

 

 

"The Earth was absolutely round... I never knew what the word round meant until I saw Earth from space."

Alexei Leonov

 

Kontaktinformation

  • Sibbarpsvägen 6A
    216 11 Limhamn
  • info@rymdturism.se