Så kan Sverige bli ledande inom rymdturism

Så kan Sverige bli ledande inom rymdturism

Spaceport Sweden och Kairos Future bjuder in till pressträff om vilka möjligheter rymdturismen skapar för Sverige och presenterar rapporten ”Destination Rymden – en nationell innovationsagenda”, fredag den 18 september. På plats för att kommentera resultaten finns bland andra Sveriges hittills enda astronaut Christer Fuglesang.

Nyligen offentliggjordes den statliga svenska Rymdutredningen som bekräftade rymdturismen och dess utvecklingspotential som en viktig möjlighet för Sverige och som bör beaktas i svensk lagstiftning om rymden. När nu ett hundratal astronauter i nästa vecka samlas till kongress i Stockholm under temat ”Att inspireras av rymden” är det en känsla de delar med miljontals andra människor på jorden.

Entreprenörer som Richard Branson arbetar för att göra rymden tillgänglig för fler och bana väg för bemannad rymdfart. Rapporten vi presenterar visar att rymdturism är en motor inte bara för upplevelsebaserad turism utan också för rymdforskning och kunskapsintensiv industri. Rapporten har tagits fram med stöd av VINNOVA, Energimyndigheten och Formas inom ramen för Strategiska innovationsområden.

På pressträffen berättar Karin Nilsdotter, VD Spaceport Sweden, och Mats Lindgren, VD Kairos Future, hur Sverige kan ta en ledande position inom rymdturismen. Deltar gör även vår svenske astronaut Christer Fuglesang som är väl förtrogen med rymdens alla möjligheter.

Om rapporten

Destination Rymden är en agenda framtagen med stöd av VINNOVA, Energimyndigheten och Formas inom ramen för Strategiska innovationsområden och har tagits fram av Spaceport Sweden med stöd av Kairos Future tillsammans med ett 70-tal aktörer inom näringsliv, offentlig sektor samt forsknings- och innovationsutövare. I rapporten presenteras ett konkret förslag till hur Sverige skulle kunna bli en ledande rymdturismnation och de effekter detta skulle kunna ha på allt från kunskapsintensiv industri till destinationsutveckling och teknikintresse bland unga.

På fredag kommer rapporten att finnas tillgänglig här på Rymdturism.se.

Tid: Fredag den 18 september kl 10.45 – 11.15
Plats: KTH, Brinellvägen 8, lokalen Presidiet, plan 11

Anmäl dig till Karin Nilsdotter, karin@spaceportsweden.com eller 070-226 88 01.

Källa: http://www.mynewsdesk.com/se/spaceport/pressreleases/pressinbjudan-saa-kan-sverige-bli-ledande-inom-rymdturism-1218289

  • Liknande artiklar:

Relaterade artiklar