Victoria Secret designer tar fram rymddräkt för rymdturister

Victoria Secret designer tar fram rymddräkt för rymdturisterEn osannolik duo har slagit sig ihop för att skapa rymddräkter speciellt anpassade för rymdturism-marknaden. Den ene är en kostymmakare känd för att sätta änglavingar på underklädesmodeller och den andre är en ingenjör från ryska rymdflygstyrelsen Roscosmos.

Till en början verkar inte Ted Southern och Nikolay Moiseev inte vara det självklara paret, men när man hör dem prata om sin gemensamma passion – ingenjörskonst, material och rymddräkter – börjar allt plötsligt verka vettigt.

De två möttes 2009 under en tävling som anordnades av NASA för att ta fram bättre handskar till sina rymddräkter. Efter en andraplats i tävlingen och prispengar på 100.000 dollar startade de strax därpå företaget Final Frontier Design ( https://finalfrontierdesign.com ), där de tar fram lättare och billigare rymddräkter som i första hand riktar sig mot den spirande kommersiella rymdfartsindustrin.

Hittills har de bara arbetat med en handske men nu siktar man på att ta fram en hel dräkt för den kommersiella rymdmarknaden. För det har man engagerat designern Flora Gill.

Källa: https://www.nypost.com/p/news/local/runway_to_liftoff_tfvuyf8x12vJi0M3g2yqhO?CMP=OTC-rss&FEEDNAME=
Foto: Final Frontier Design 

Du är kanske också intresserad av:

Kostymmakare i Hollywood tar fram rymddräkter för rymdturister... Sedan 1986 har företaget Global Effects skapat realistiska kostymer för filmindustrin. Bland annat har de vunnit en Oscar för sin uppfinning av ett system som kyler ner skådespelarna när de bär de tunga och ofta varma k...

Copenhagen Suborbitals skaffar egenhändigt tillverkade rymddräkter...  Copenhagen Suborbitals har inlett ett samarbete med författaren, äventyraren och arkeologen Cameron Smith som på egen hand har tagit fram en rymddräkt. Tanken är att CS ska använda den för de framtida rese...


 
TAGGADE MED:
Victoria Secretrymddräkt

Liknande artiklar:

 

 

Prenumerera på vårt månatliga nyhetsbrev

 

 

 

 

"The Earth was absolutely round... I never knew what the word round meant until I saw Earth from space."

Alexei Leonov

 

Om Rymdturism.se

Rymdturism.se är ett informationsföretag inom den kommersiella rymdfarten, och en del av SpaceEra.

Medlem i Space Tourism Society.

Läs mer

Kontaktinformation

  • Sibbarpsvägen 6A
    216 11 Limhamn
  • info@rymdturism.se