Virgin America samarbetar med Virgin Galactic

Virgin Atlantic piloten Rich DancasterFrån måndagens uppvisning av WhiteKnightTwo i Mojave tillkännagav Virgin Galactic och dess systerbolag Virgin America att de låter starta ett program kallat "Race for Space", i vilket Virgin Americas trogna kunder kan delta i en konkurrens om en plats till en av de första rymdflygningarna ombord SpaceShipTwo. Företagen meddelade samtidigt planerna på att instifta ett program där utvalda piloter hos Virgin America ska kunna gå med i Virgin Galactics rigorösa träningsprogram för att kunna bli en pilot för att manövrera WhiteKnightTwo och SpacShipTwo. 

Virgins olika bolag är kända för att vara innovativa, och "Race for Space"-programmet samt utbytet av piloter mellan Virgin America och Virgin Galactic är inget undantag.

– I sann Virgin anda är vårt program för våra lojala kunder, eleVAte, inte likt något av våra konkurrenters motsvarande program och vi erbjuder premier som inte har någon bäst före datum. Race for Space är ett perfekt exempel på de vilka enastående möjligheter våra medlemmar kommer att kunna utnyttja, säger David Cush, ordförande och vd för Virgin America.

Med start den 1 oktober i år kan "eleVAte"-medlemmar börja att tjäna in de 10.000 poäng som behövs för att kunna delta i "Race för Space". Under tävlingens gång kommer de med minst 10.000 poäng sedan att kunna delta i en rad olika utmaningar, som till slut leder fram till en rymdresa med Virgin Galactic. Antal poäng som man erhåller för en resa beror på hur mycket man har betalat för sin biljett, 5 poäng för varje dollar man spenderar. En lycklig "eleVAte"-medlem var faktiskt utvald att vara med på flygningen till Mojave i måndags i det Airbus A320 plan som hade fått namnet "My Other Ride is a Spaceship".

Minst 3000 flygtimmar krävs

De piloter hos Virgin America som flyger planet "My Other Ride is a Spaceship" är bland toppkandidaterna till Virgin Galactics utbytesprogram. En av dom är Rich Dancaster, som har flugit kommersiella jetplan under en mycket lång tid. Han har mer än 16.000 flygtimmar bakom sig, vilket är mer än vad vissa har med sin bil. För att kvalificera sig som pilot för Virgin Galactic krävs att man minst har 3000 flygtimmar, och att man har erfarenhet från att flyga en rad olika typer av jetplan. När Virgin America och Virgin Galactic meddelade om sina planer att samarbeta trodde han första att bara var ett marknadsföringsjippo. Men när han sedan fick ett telefonsamtal om att han skulle få genomgå ett träningsprogram för att kunna vara pilot på ett rymdskepp fick han andra tankar.
Hur träningsprogrammet kommer att se ut är fortfarande hemligt, men det kommer förmodligen att bestå i en kombination av verkliga flygtillfällen, flygsimulatorer och centrifugträning.

– Det är stora skillnader mellan att flyga ett plan för Virgin America och ett för Virgin Galactic, men på ett sätt så är det som att flyga vilket jetplan som helst. Den stora skillnaden är när man glidflyger SpaceShipTwo vid återinträdet mot jorden, och så att man med SpaceShipTwo flyger i 6G, säger Rich Dancaster. Källa: https://www.virginamerica.com/va/search.do?method=virgingalactic och https://www.prnewswire.com/cgi-bin/stories.pl?ACCT=104&STORY=/www/story/07-28-2008/0004856366&EDATE=
Foto: Gizmodo

Du är kanske också intresserad av:

Virgin Galactic har nu sålt 60 rymdfärder... Under den nyligen avslutade Next Generational Suborbital Researchers Conference som gick av stapeln i Boulder, Colorado gav Stephen Attenborough, affärschef för Virgin Galactic, en lägesrapport för hur arbetet fortlöper vid s...

Intervju med Virgin Galactics chefstestpilot... Rob Coppinger har på sin blogg Hyperbola intervjuat David Mackay, chefstestpilot på Virgin Galactic. Han arbetar på deltid som testpilot och samarbetar med Scaled Composites under utvecklingsarbetet av SpaceShipTwo. Resten av sin t...

Tre korta nyheter från Virgin Galactic... Nedräkningen har börjat. Nu är det inte många veckor kvar tills SpaceShipTwo för första gången får se dagens ljus. Detta förväntansfulla ögonblick kommer att äga rum vid Scaled Composites...


 
TAGGADE MED:
Virgin AmericaVirgin Galactic

Liknande artiklar:

 

 

Prenumerera på vårt månatliga nyhetsbrev

 

 

 

 

"The Earth was absolutely round... I never knew what the word round meant until I saw Earth from space."

Alexei Leonov

 

Om Rymdturism.se

Rymdturism.se är ett informationsföretag inom den kommersiella rymdfarten, och en del av SpaceEra.

Medlem i Space Tourism Society.

Läs mer

Kontaktinformation

  • Sibbarpsvägen 6A
    216 11 Limhamn
  • info@rymdturism.se