Virgin Galactic anlitar samma hälsoexpeter som NASA för sina första rymdresenärer

Wyle LaboratoriesNu tar rymdresande för vanliga människor ytterligare ett steg mot en realisering. Virgin Galactic, som med största sannolikhet blir världens första kommersiella flyglinje för privata rymdresenärer, har tecknat avtal med Wyle Laboratories Inc. för att förbereda de första passagerarna på deras jungfrufärd i rymden. Avtalet gäller för tjänster som förser Virgin Galactic med bland annat en medicinskt ansvarig chef, medicinsk rådgivning och medicinsk dataanalys. Dr. James Vanderploeg från Wyle kommer att fungera som den medicinskt ansvariga chefen för Virgin Galactic.

– Att få ge stöd åt en av de ledande förespråkarna av rymdfärder i den privata sektorn är både exalterande och ett tecken på att de uppskattar mina meriter som fackman, säger Dr. Vanderploeg. Wyle har den rätta mixen av erfarenhet och kunskap för att ge stöd är denna snabbt växande industri.

Har mer än 40 års erfarenhet

Wyle's Life Sciences Group har mer än fyra decenniers erfarenhet av att ge stöd åt NASAs rymdprogram. Företaget tillhandahåller, genom sin avdelning för Commercial Human Spaceflight Services, medicinska undersökningar, utbildning, träning, riskanalyser och understöd åt aktörer på den kommersiella rymdtransportmarknaden.

Med SpaceShipTwo, som byggs av Burt Rutans företag Scaled Composites, kommer Virgin Galactic att erbjuida sina passagerare suborbitala flygturer ut i rymden. Testflygningarna med SpaceShipTwo är planerade till den senare delen av 2008. De 100 första passagerarna som är inbokade för premiärflygningarna 2009 har redan betalt hela avgiften om cirka motsvarande 1.4 miljoner kronor går numera under benämningen "Virgin Galactic Founders". Förberedelserna för denna grupp är redan igång under detta avtal. Flygningarna kommer till en början att utgå från Mojave Spaceport i Kalifornien, men kommer så småningom att få sitt huvudkontor för den amerikanska marknaden flyttat till Spaceport America i södra New Mexico. För europeisk del kommer flygningarna att bland annat att utgå från Kiruna och Spaceport Sweden, men inte förrän tidigast 2011 eller 2012.

– Vi är glada över att få hälsa Wyle välkommen till Virgin Galactic, sa Alex Tai, operativ chef för Virgin Galactic. De kommer att med sin erfarenhet att bidra med ovärderliga resurser i denna viktiga fas av vårt program.

– Vi ser med spänning fram emot att med vår expertis vara med och hjälpa till att förbereda Virgin Galactics passagerare för vad jag är säker på kommer att bli deras livs mest spännande stund, säger Dr. Vernon McDonald, chef för Wyle’s Commercial Human Spaceflight Services Unit. Våra tjänster kommer att se till att "Virgin Galactic Founders" har bra fysisk hälsa och är väl förberedda för sin rymdresa så att de kan få en så bra upplevelse som möjligt.
 
Källa: https://www.wylelabs.com/news/2007/07-06.html
Foto: Wyle Laboratories Inc.

Du är kanske också intresserad av:

Virgin Galactic har nu sålt 60 rymdfärder... Under den nyligen avslutade Next Generational Suborbital Researchers Conference som gick av stapeln i Boulder, Colorado gav Stephen Attenborough, affärschef för Virgin Galactic, en lägesrapport för hur arbetet fortlöper vid s...

Intervju med Virgin Galactics chefstestpilot... Rob Coppinger har på sin blogg Hyperbola intervjuat David Mackay, chefstestpilot på Virgin Galactic. Han arbetar på deltid som testpilot och samarbetar med Scaled Composites under utvecklingsarbetet av SpaceShipTwo. Resten av sin t...

Tre korta nyheter från Virgin Galactic... Nedräkningen har börjat. Nu är det inte många veckor kvar tills SpaceShipTwo för första gången får se dagens ljus. Detta förväntansfulla ögonblick kommer att äga rum vid Scaled Composites...


 
TAGGADE MED:
Virgin GalacticWylemedicinsk analys

Liknande artiklar:

 

 

Prenumerera på vårt månatliga nyhetsbrev

 

 

 

 

"The Earth was absolutely round... I never knew what the word round meant until I saw Earth from space."

Alexei Leonov

 

Om Rymdturism.se

Rymdturism.se är ett informationsföretag inom den kommersiella rymdfarten, och en del av SpaceEra.

Medlem i Space Tourism Society.

Läs mer

Kontaktinformation

  • Sibbarpsvägen 6A
    216 11 Limhamn
  • info@rymdturism.se