ZERO-G kommer att starta med regelbundna flygturer från Las Vegas med start den 21 April

ZERO-G kommer att starta med regelbundna flygturer från Las Vegas med start den 21 April Video Zero Gravity Corporation, är det första och hittills enda av den amerikanska luftfartsmyndigheten (FAA) godkända bolag som tillhandahåller kommersiellt tillgängliga flygturer för att uppleva viktlöst tillstånd. Med start den 21 april kommer de att starta reguljärflyg för allmänheten från sin bas i Las Vegas. Deras, G-Force One, ett speciellt ombyggt Boeing 727-200 flygplan, kommer att avgå från Signature Air Terminal vid McCarran International Airport. 

– I och med att ZERO-G nu lanserar reguljära flygningar från Las Vegas, har allmänheten fått tillgänglighet till ett fantastisk upplevelse som tidigare bara var förunnat astronauter, säger Dr. Peter H. Diamandis, vd och en av grundarna till ZERO-G.

– Folk åker till Las Vegas för att få en upplevelse för livet, och ZERO-G kommer att leva upp till de förväntningarna och mer därtill. ZERO-G kommer att bli en av de största attraktionerna i Las Vegas.

Flyt omkring viktlöst på samma sätt som astronauterna gör

Varenda flygtur med ZERO-G kommer att vara utformad för en maximal upplevelse. Flygplanets innandöme är ett som ett lekrum, komplett med madrasserade  golv och väggar som dessutom är utrustade med videokameror för att kunna föreviga dessa minnesrika stunder. Varje ZERO-G flygtur består av ett inledande kort träningstillfälle, som därefter följs av den en och halvtimma långa flygturen med G-Force One. Under den tiden kommer ett flertal paraboliska manövreringar att utföras, där man under resans gång kan få uppleva samma gravitation som finns på Mars (1/3 av jordens), Månen (1/6 av jordens) och slutligen ingen gravitation alls där man flyta omkring viktlöst precis som astronauterna gör.

Flygturer i viktlöst tillstånd är något som relativt få människor har fått uppleva, men de som har gjort det har beskrivit det som den mest häpnadsväckande och spännande upplevelsen i sina liv, och en del har till och med gått så långt som att det har förändrat deras syn på livet. Sedan starten i september 2004 har omkring 100 flygturer med mer än 2500 passagerare gjorts. Många kändisar, företagare, och lärare har flugit med ZERO-G, och ZERO-G har även varit en ingrediens i flera större filmer, exempelvis "Matrix 2" och "Matrix 3". Den 26 april kommer Professor Stephen Hawking, den världsberömda fysikern och tillika experten inom just gravitation, att flyga med ZERO-G. Den flygturen kommer dock att utgå från Kennedy Space Center i Florida. Hans resa kommer dock att bara vara en övning inför hans stora äventyrsresa ut i rymden med Virgin Galactic och deras SpaceShipTwo.

 

För mer info, tidtabeller eller för att boka en plats, besök www.GoZeroG.com eller ring 001-800-937-6480.

För närvarande är följande datum inplanerade:

21 april
26 maj
16, 17 och 30 juni
4 augusti
1 och 2 september
6 oktober
10 november
30 och 31  december En upplevelse med ZERO-G, omfattar en flygtur med 15 parablar, en flygdräkt, ett diplom, en festmiddag efter flygningen, foton och en DVD som innehåller en dokumentation över flygningen. Allt detta till en kostnad av cirka 25.000 SEK + skatter.

 

Videosekvens

Video För att se en videopresentation av en flygtur med ZERO-G klicka här.

 

Källa: Zero Gravity Corporation
Foto: Zero Gravity Corporation

Du är kanske också intresserad av:

Boeing vill bli nästa stora aktör inom rymdturism... Boeing har ambitionen att ge sig in i rymdturismbranchen genom att erbjuda platser ombord den rymdfarkost som ska ersätta rymdfärjan, som NASA idag använder för att skicka upp astronauter till ISS. Farkosten kommer att ha plats f...

Virgin Galactic funderar på att använda WhiteKnightTwo för Zero-G flygningar... Virgin Galactic, som är i full färd med att inom kort erbjuda suborbitala rymdresor ombord SpaceShipTwo, håller på att titta på om det skulle vara möjligt att erbjuda privatpersoner möjligheten att även u...

Premiär för Spaceport Swedens tyngdlöshetsflygningar... Fredagen den 15 mars genomfördes den första kommersiella tyngdlöshetsflygningen i Europa för privatpersoner. Den så kallade airZeroG-flygningen arrangerades av Avico och Novespace, del av den franska rymdorganisationen C...

Liknande artiklar:

 

 

Prenumerera på vårt månatliga nyhetsbrev

 

 

 

 

"The Earth was absolutely round... I never knew what the word round meant until I saw Earth from space."

Alexei Leonov

 

Om Rymdturism.se

Rymdturism.se är ett informationsföretag inom den kommersiella rymdfarten, och en del av SpaceEra.

Medlem i Space Tourism Society.

Läs mer

Kontaktinformation

  • Sibbarpsvägen 6A
    216 11 Limhamn
  • info@rymdturism.se