Studenter får smak för rymdturism - Rymdturism.se

Studenter får smak för rymdturism

Studenter får smak för rymdturism

Eleverna vid Spalding High School i östra Midlands i Storbritannien hade en väldigt annorlunda och spännande lektionsdag. De fick nämligen utforska möjligheten att arbeta i en framtida rymdresebransch bland annat genom att tillverka och testa egenbyggda raketer.

Parkerad framför skolan, som är en flickskola, stod en 10 meters raket från företaget Starchaser som under två dagar arrangerade en workshop. Skybolt, som raketer heter, har använts som en del av företagets forskning och utveckling som syftar till att förverkliga bemannade kommersiella rymdresor.

De bjöds bland annat på en interaktiv presentation av rymdhistoria. De kunde också se, ackompanjerat med ljudliga smällar, demonstrationer som illustrerade hur raketer kan övervinna tyngdkraften. Som en del av projektet eleverna fick chansen att göra och testa sina egna raketer. Detta är något som flickskolan har arrangerat för sina studenter under de senaste sju åren. Det har alltid varit en mycket trevlig upplevelse, där man också undersöker möjligheten för rymdturism i framtiden och visar på de många karriärmöjligheter som finns tillgängliga för de som funderar på att arbeta inom detta mycket nya område.

Källa: http://www.spaldingtoday.co.uk/news/education/students-get-taste-for-space-tourism-1-6656123

  • Liknande artiklar: