Nyheter om rymdhamnar | Rymdturism.se – en samlingspunkt för alla rymdturister - Rymdturism.se

Nyheter om rymdhamnar

Inom några år kommer rymdhamnar som är speciellt utformade för kommersiella rymdfärder finnas på flera platser världen runt. Här presenteras dessa rymdhamnar. Nyheter om detta finns samlat här.

Disney hjälper Spaceport America att lyfta

Disney hjälper Spaceport America att lyftaInom kort står Spaceport America klart och nu är man i full färd med att ta fram koncept för hur personer som inte åker ut i rymden ska kunna få en rymdupplevelse utöver det vanliga, fast nere på jorden. Till hjälp har tar man bland annat konsulter från Disney för att utveckla besökscentret och rundturer på rymdhamnen.

  • Liknande artiklar:

Spaceport America firade 4 juli med ny grafisk profil

Spaceport America firade 4 juli med ny grafisk profilVärldens första rymdhamn speciellt byggd för kommersiella rymdfärder, Spaceport America, lanserade på USA:s självständigghetsdag ett nytt utseende för sitt varumärke. Samtidigt lanserade man en ny webbplats för att markera starten av en ny marknadskampanj för att göra Spaceport America mer känd världen över.


  • Liknande artiklar:

Spaceport Sweden lyftes fram på European Space Tourism Conference i London

Spaceport Sweden lyftes fram på European Space Tourism Conference i LondonI mitten av förra månaden arrangerades den tredje European Space Tourism Conference av the Royal Aeronautical Society i London. Spaceport Swedens vd Karin Nilsdotter medverkade som talare där hon berättade om den satsning på utvecklingen av rymdturism som för närvarande görs i Sverige och om rollen som en viktig rymdhamn.

  • Liknande artiklar:

Spaceport Sweden vill göra rymden tillgänglig för alla

Spaceport Sweden vill göra rymden tillgänglig för allaRymdresor för privatpersoner är kronan på verket när Spaceport Sweden vill göra rymden tillgänglig för alla, men mer jordnära rymdupplevelser ingår också i verksamheten. Ett nytt innovationssystem håller på att ta form i Norrland, med rymden och Spaceport Sweden som nav. Innovationsforskarna från Ciir har hittat ett objekt att studera i realtid.

  • Liknande artiklar:

Konkurrens mellan rymdhamnar i Europa

Konkurrens mellan rymdhamnar i EuropaKiruna får konkurrens när det gäller positionen som Europas rymdnav och platsen för en kommande rymdhamn för Europa. Branschen spås en lysande framtid, och Storbritannien hoppas ge Kiruna en match om titeln Europas rymdnav.


  • Liknande artiklar:

Spaceport Malaysia börjar snart byggas i Malacca

Spaceport Malaysia börjar snart byggas i MalaccaPlanerna på att etablera en rymdhamn i Asien för rymdturister har funnits i flera år. 2006 talade Space Adventures om att etablera Spaceport Singapore, men nu verkar det som om att det blir något helt annat – Spaceport Malaysia, och med en annan aktör som står för rymdfarkosten.

  • Liknande artiklar:

Spaceport Sweden uppmärksammades på Harvard Business School i Boston

Spaceport Sweden uppmärksammades på Harvard Business School i BostonSpaceport Sweden var nyligen inbjuden till det prestigefyllda och välkända Harvard Business School i Boston för att presentera företagets pionjärsatsning att etablera en världsledande rymdhamn på konferensen ”Space – the business frontier”. Konferensen fokuserade på kommersialiseringen av rymdindustrin där privata företag och entreprenörer nu antar utmaningen att utveckla ny teknik och farkoster, samt rymdhamnar, med målsättningen att öka tillgången till rymden för turism, utbildning, forskning och utveckling.

  • Liknande artiklar:

Virgin Galactic bygger en rymdhamn i Abu Dhabi

Virgin Galactic bygger en rymdhamn i Abu DhabiVirgin Galactic kommer att inleda etableringen av sin andra rymdbas i Förenade Arabemiraten. Denna förra chefen för Spaceport America, Steve Landeene, har fått uppgiften att inleda etableringen av Spaceport Abu Dhabi.

  • Liknande artiklar:

Sverige och Skottland i kamp om att bli Europeisk hemmahamn för Virgin Galactic

Sverige och Skottland i kamp om att bli Europeisk hemmahamn för Virgin GalacticVideosekvens USA och Spaceport America kommer att bli hemmabasen för Virgin Galactic, men trots att de första kommersiella rymdfärderna inte kommer att starta förrän tidigast 2013, letar man redan efter en Europeisk bas. Men frågar är var ska den ligga? Både Sverige och Skottland satsar för att bli just Virgin Galactics hemmahamn i Europa.

  • Liknande artiklar:

Vid årsskiftet ska rymdvarumärket vara på plats

Vid årsskiftet ska rymdvarumärket vara på platsNu har arbetet med Sveriges nya rymdvarumärke startat. För snart en månad sedan möttes de utvalda kommunikationsbyråerna i Kiruna för en första rymdkick-off med Spaceport Sweden AB.

  • Liknande artiklar: