Nyheter om rymdhamnar

Inom några år kommer rymdhamnar som är speciellt utformade för kommersiella rymdfärder finnas på flera platser världen runt. Här presenteras dessa rymdhamnar. Nyheter om detta finns samlat här.

Spaceport AmericaPå den sista dagen 2008 lyckades det komma en sista rymdturismnyhet, och det var inte vilken nyhet som helst. Det sista hindret för att man ska kunna sätta igång bygget av Spaceport America har nu blivit undanröjt, i och med att Virgin Galactic har skrivit ett långtidskontrakt om att få hyra in sig på Spaceport America.

Liknande artiklar:

Start av vägkonstruktion för Spaceport AmericaVideosekvens Analysen kring hur miljön skulle påverkas av att anlägga en rymdhamn i New Mexico är nu klar. Den amerikanska luftfartsmyndigheten fann inga problem och gav därför i början av veckan klartecken till att börja konstruktionen av Spaceport America, ett projekt som är budgeterat till 225 miljoner dollar. Steve Landeene, vd för Spaceport America, räknar med att rymdhamnen ska kunna öppna för kommersiell verksamhet 2010.

Liknande artiklar:

Richard Branson på besök i Sverige och StockholmVideosekvens I tisdags besökte Richard Branson Sverige och Stockholm i samband med att Stiftelsen Affärsvärlden för 25:e gången skulle utse Årets Ledare. Under besöket fick Fredrik Andersson från TV4 en exklusiv intervju med Branson på Grand Hotel i Stockholm.

Liknande artiklar:

Spaceport America från ovanFoster + Partners som i augusti förra året kammade hem uppdraget om att få konstruera världens första rymdhamn i New Mexico i USA som är speciellt utformad för turismverksamhet, har nu släppt ett antal nya bilder på hur Spaceport America kommer att se ut om några år när anläggningen ärt färdig.

Liknande artiklar:

Bengt, Johanna och Michael på ISPCS 2008Videosekvens Under förra veckan befann sig en delegation från Spaceport Sweden på en internationell konferens om rymdturism i New Mexico i södra USA. Anledningen till att man var där var att marknadsföra och sälja Kiruna för olika operatörer inom rymdturism. Utöver att medverka på ISPCS (International Symposium on Personal and Commercial Spaceflight) hade Spaceport Sweden även en utställning på plats samt ett antal möten bokade med nya tänkbara kunder.

Liknande artiklar:

Konceptbild Spaceport SwedenFler och fler företag vill flyga ut turister i rymden från Kiruna. Just nu pågår förhandlingar med minst fyra företag i USA och Europa, förutom det sedan tidigare kända brittiska företaget Virgin Galactic som tänker premiärflyga från Spaceport Sweden 2012. 

Liknande artiklar:

Richard Branson på besök i PortugalRichard Branson avslöjade igår under ett besök i Lissabon att Portugal kan vara en ideal plats för att etablera en rymdhamn. Diskussioner har redan tagits med nationella myndigheter, och det kommer att få stora likheter med det som nu är under uppbyggnad i New Mexico. Men grundaren av Virgin Galactic nämnde samtidigt att några fortsatta diskussioner kommer att ske först om fyra år.

Liknande artiklar:

 

 

Prenumerera på vårt månatliga nyhetsbrev

 

 

 

 

"The Earth was absolutely round... I never knew what the word round meant until I saw Earth from space."

Alexei Leonov

 

Om Rymdturism.se

Rymdturism.se är ett informationsföretag inom den kommersiella rymdfarten, och en del av SpaceEra.

Medlem i Space Tourism Society.

Läs mer

Kontaktinformation

  • Sibbarpsvägen 6A
    216 11 Limhamn
  • info@rymdturism.se