Spaceport Sweden och Virgin Galactic tar ytterligare ett steg mot rymdresor från Kiruna för turister

Spaceport Sweden invigning, foto: Hans-Olof UtsiSedan den officiella invigningen av Spaceport Sweden i januari förra året har många viktiga steg tagits för att vanliga människor ska kunna genomföra suborbitala rymdfärder från Kiruna. För att vara mer exakt har 26 olika punkter bearbetats under de senaste 14 månaderna, allt ifrån boende till tidtabeller för de kommande astronauterna och de operativa funktioner som behövs. Spaceport Sweden kommer på tisdag på rymdcentret i Esrange, strax utanför Kiruna, att presentera resultaten av detta arbete och de fortsatta planerna för framtiden. 

Virgin Galactic har också varit tätt involverat i arbetet för att nå dit man är idag, som samtidigt har varit fokuserade på många andra pågående projekt. Will Whitehorn, vd för Virgin Galactic, kommer att berätta om det senaste kring den i New York nyligen uppvisade designen av SpaceShipTwo och WhiteKnightTwo, som är nära sitt färdigställande hos Scaled Composites ute i Mojaveöknen i Kalifornien.

Han kommer också att dela med sig av Virgin Galactics visioner som inkluderar en högst trolig uppdelning av deras affärsverskamhet i områdena för rymdvetenskap och att bredda verksamheten mot vetenskapliga nyttolaster, men även då naturligtvis det fortsatta arbetet med att genomföra rymdturistresor från Spaceport Sweden.

Stephen Attenborough, chef för den kommersiella verksamheten hos Virgin Galactic, kommer sedan att prata om den fortsatta tillväxten av rymdturism verksamheten och det banbrytande arbete som företaget har genomfört när det gäller att fastställa de hälso- och lämplighetskrav som ställs på resenärerna inför deras suborbitala rymdresor.

Representanter från "The Founders" på plats

Även representanter för Virgin Galactics första astronauter kommer att finnas på plats för att berätta om sina drömmar, förhoppningar och erfarenheter av astronautträningen.

 

Källa: http://www.spaceportsweden.com/?id=9504&cid=10493
Foto: Hans-Olof Utsi

Du är kanske också intresserad av:

Spaceport Sweden imponerade i USA... Under förra veckan befann sig en delegation från Spaceport Sweden på en internationell konferens om rymdturism i New Mexico i södra USA. Anledningen till att man var där var att marknadsföra och sälja Kiruna f...

Spaceport Sweden tar plats på den globala arenan... En delegation från Spaceport Sweden har nyligen kommit hem från ISPCS (International Symposium of Personal and Commercial Spaceflight), den årliga sammankomsten i New Mexico för kommersiell och bemannad rymdfart där in...

Spaceport Sweden vann Grand Travel Award som årets nydanare 2014... Spaceport Sweden AB vann pris som årets nydanare vid Grand Travel Award, resebranschens egen Oscarsgala, som ägde rum på Grand Hôtel på torsdagskvällen. Galan arrangerades för 22:a året i rad av Travel News, den ledande branschtidningen för resebra...


 
TAGGADE MED:
Spaceport Sweden

Liknande artiklar:

 

 

Prenumerera på vårt månatliga nyhetsbrev

 

 

 

 

"The Earth was absolutely round... I never knew what the word round meant until I saw Earth from space."

Alexei Leonov

 

Om Rymdturism.se

Rymdturism.se är ett informationsföretag inom den kommersiella rymdfarten, och en del av SpaceEra.

Medlem i Space Tourism Society.

Läs mer

Kontaktinformation

  • Sibbarpsvägen 6A
    216 11 Limhamn
  • info@rymdturism.se