Nyheter från Rymdturism.se

Rymdturism.se är Sveriges första webbplats som samlar nyheter och andra aspekter kring rymdturism under ett och samma tak. Eftersom det är den första kommer också en del av nyheterna av naturliga skäl röra själva Rymdturism.se. Dessa är samlade här.

 

Rymdfysiker leder den svenska delen av Axe Apollo Space AcademyDrömmer du om att få resa ut i rymden? För drygt en vecka sedan startade tävlingen om 22 åtråvärda platser ombord rymdfarkosten Lynx till ett värde av mer än 900.000 kronor styck. Rymdturism.se fick möjlighet till en intervju med rymdfysikern Patrik Norqvist, juryordförande för den svenska deltävlingen.

Liknande artiklar:

Populärast på Rymdturism.se 2012Nu är det endast några dagar kvar av 2012 och Rymdturism.se summerar året som gått. I år gör vi det med en topplista över de mest populära artiklarna på Rymdturism.se under 2012.

Liknande artiklar:

Rymdturism.se presenterar SpaceEras nya webbplatsÄntligen är SpaceEras webbplats färdig. SpaceEra är företag som startades för två år sedan och som numera driver Rymdturism.se. Anledningen till detta är att det blir enklare att på ett ordnat sätt arbeta med rymdturism.

Liknande artiklar:

2009 - en summering av rymdturismåretFör två år sedan myntade Will Whitehorn, vd för Virgin Galactic, uttrycket "Year of the Spaceship". Han syftade då på 2008, men 2009 är nog det år som mer gör sig förtjänt av det epitetet. Det var då som SpaceShipTwo, Virgin Galactics verkliga rymdskepp såg dagens ljus. Rymdturism.se summerar året som passerat och listar årets viktigaste händelser inom rymdturismen.

Liknande artiklar:

PRESSRELEASE: Skåne för första gången i rymdenVideosekvens För första gången i historien har den skånska flaggan varit uppe och vänt i rymden. Händelsen ägde rum den 12 mars när den åkte med i noskonen på sondraketen REXUS 6, men det är först nu som flaggan har återbördats till skånsk mark.

Liknande artiklar:

När bjöd du din älskade på en rymdresa senast?Alla hjärtans dag närmar sig och vad vore det mest fantastiska man skulle kunna ge bort till sin älskade om inte en rymdresa. Eller varför inte, om ännu inte är gifta, genomföra bröllopsceremonin i rymden. Än så länge kan man dock inte genomföra själva resan såvida man inte har cirka 40 miljoner dollar över, och inte vet vad man ska göra med dom. Men inom några få år kommer det att bli möjligt att ge sig ut, och då till en betydligt billigare peng.

Liknande artiklar:

Leif Arndorff pratar i Godmorgon SkåneLyssna på Radioinslaget Han vill bli förste skåning i rymden. Åtminstone hoppas han på det. Leif Arndorff, webbredaktör för Rymdturism.se, fil. doktor i geologi och rymdentusiast berättade i morse i Sveriges Radio P4 om hur rymdresandet för turister kan se ut inom en ganska snar framtid.

Liknande artiklar:

En tillbakablick på 2008 - "The Year Of The Spaceship"Nu när 2008 närmar sig sitt slut är det dags att summera året som gått, ett år som Virgin Galactic gav namnet "The Year Of The Spaceship". Mycket har hänt inom rymdturismen det gångna året, allt från fantastiska till spännande och mindre roliga saker. Rymdturism.se gör en tillbakablick på 2008 och minns de händelser som har gjort mest intryck under året som gått.

Liknande artiklar:

Rymdkarneval nr 5Detta är den femte i ordningen av den svenska versionen av rymdkarneval. Då jag normalt skriver om rymdturismen och dess utveckling kommer denna karneval till stor del tillägnas detta ämne. Svenskar som bloggar tar i allmänhet upp väldigt lite om detta ämne, även om dess utveckling och tekniska landvinningar till stor del kommer att påverka människan i framtiden oberoende på vilken höjd över marken man flyger på. Men en del bloggar har snappat upp detta ämne. 

Liknande artiklar:

Leif blickar ut mot rymden Videosekvens Leif Arndorff från Malmö planerar att bli Skånes förste rymdturist. Ända sedan barnsben har han velat komma ut i rymden – nu står han i kö för en biljett. På taket av Sydsvenskans skyskrapa gör Bengt Arvidson, reporter på Sydsvenskan.se en intervju med Leif Arndorff, webbredaktör för rymdturism.se, där han berättar om sina tankar kring rymturismen.

Liknande artiklar:

Sida 1 av 3

 

 

Prenumerera på vårt månatliga nyhetsbrev

 

 

 

 

"The Earth was absolutely round... I never knew what the word round meant until I saw Earth from space."

Alexei Leonov

 

Kontaktinformation

  • Sibbarpsvägen 6A
    216 11 Limhamn
  • info@rymdturism.se