Branson åker med barnen på Virgins första rymdtur

Branson åker med barnen på Virgins första rymdturRichard Branson har gått ut med att han själv och hans barn, Sam och Holly, kommer att bli de första passagerarna när Virgin Galactic inleder sina kommersiella resor någon gång under slutet av nästa år.

Från rymdhamnen Spaceport America i New Mexico kommer bärflygplanet ta SpaceShipTwo, med sex passagerare och två piloter ombord, till en höjd av drygt 15000 meter innan SpaceShipTwo frigörs från sitt moderskepp och slår på sina raketmotorer för att ta sig upp i rymden på drygt 100 kilometers höjd. Där kommer Branson och de andra passagerarna uppleva tyngdlöshet under ett par minuter innan SpaceShipTwo återgår mot rymdhamnen som ett glidflygplan.

Den nygifta Holly Branson berättar att hon älskar spänningen av att åka berg-och-dal bana och hon ser väldigt mycket fram emot sin rymdresa.

– Men jag tror att jag kommer att bli mer nervös när jag får det exakta datumet för min rymdresa, säger Holly.

Samtidigt har både Richard och Holly lagt märke till att Sam är mer rädd av sig än någon av dem.

Totalt har 529 personer betalt eller delbetalt för en biljett ombord SpaceShipTwo. Virgin Galactic har därmed fått fler betalande resenärer än hur många som hittills har varit uppe i rymden sedan Yuri Gagarin blev den första mannen i rymden 1961.

Vem som får de övrig tre platserna ombord den första rymdturen tillsammans med Bransons är dock fortfarande oklart. Vem tror du kommer att åka med?

Källa: http://www.irishexaminer.com/breakingnews/world/branson-to-join-first-virgin-space-tourism-flight-558688.html
Foto: Flightglobal/David Todd

Du är kanske också intresserad av:

Branson kommer att ta familjen med sig ut i rymden... Virgins chef Sir Richard Branson kommer att ta hela familjen med sig på sin första suborbitala rymdresa. Richard Branson som skapade sin förmögenhet på 70-talet inom musikbranschen är numera en tycoon inom rese- och n&...

Branson sträcker sig ut mot stjärnorna... Sir Richard Branson, grundaren av Virgin Galactic, har med framgång slutfört första etappen av sitt träningsprogram vid National Aerospace Training and Research Centre (NASTAR) i Southampton, Pennsylvania. Han genomgick denna tr...

Håller Tom Cruise på att förbereda sig för en rymdresa?... Ett rykte sprider sig genom Hollywood om att Tom Cruise håller på att planera en rymdresa med Virgin Galactic, och dessutom på en av de första turerna.Enligt en källa inifrån Hollywood, som vill vara anonym, ska Tom ...


 
TAGGADE MED:
Richard BransonSamHolly

Liknande artiklar:

 

 

Prenumerera på vårt månatliga nyhetsbrev

 

 

 

 

"The Earth was absolutely round... I never knew what the word round meant until I saw Earth from space."

Alexei Leonov

 

Om Rymdturism.se

Rymdturism.se är ett informationsföretag inom den kommersiella rymdfarten, och en del av SpaceEra.

Medlem i Space Tourism Society.

Läs mer

Kontaktinformation

  • Sibbarpsvägen 6A
    216 11 Limhamn
  • info@rymdturism.se