Branson sträcker sig ut mot stjärnorna

Richard Branson tränar på NASTARVideo Sir Richard Branson, grundaren av Virgin Galactic, har med framgång slutfört första etappen av sitt träningsprogram vid National Aerospace Training and Research Centre (NASTAR) i Southampton, Pennsylvania. Han genomgick denna träning som ett led i hans förberedelser inför sin och hans familjs rymdresa med SpaceShipTwo, den farkost som hans företag utvecklar tillsammans med Burt Rutan och dennes företag Scaled Composites. 

– Det var en fantastisk upplevelse. Med flygsimuleringarna i kombination med de G krafter som man fick uppleva i STS-400 centrifugen, kändes det faktiskt som om jag for iväg ut i rymden, sa Sir Richard i en kommentar efteråt. Jag är glad över att många av "The Founders" kommer att få samma upplevelse, eftersom det verkligen gör oss väl förberedda och exalterade inför den riktiga resan, samt stillar mycket av den ängslan som många har kring huruvida de kan klara av en rymdfärd eller inte. Nu vet jag, och "The Founders", att vi kan koncentrera oss på de viktiga sakerna kring rymdfärden, vilket är den fantastiska vyn mot Jorden och tyngdlösheten vi kommer att få uppleva.

Richard Branson på NASTARMånga andra deltagarna från Virgin Galactic var med och tränade tillsammans med Sir Richard, bland annat hans son Sam, Will Whitehorn, vd för Virgin Galactic, Alan Watts, som tillförskansade sig en plats ombord SpaceShipTwo genom att lösa in sin poäng från sitt frekventa flygande med Virgin Atlantic, samt Professor James Lovelock, vetenskapsmannen som skapade iden kring gaiateorin som innebär att livet självt antas påverka jordens biosfär. Alla genomgick träningen med lyckat resultat.

60 personer har redan tränat i 6G 

Omkring 60 av Virgin Galactics första 100 rymdresenärer, de som benämns "The Founders", har redan genomgått sitt 2-dagars träningsprogram hos NASTAR. Testflygningarna väntas att starta under sommaren nästa år, och de första resenärerna kommer att genomföra sin rymdresa året därpå från Spaceport America, i New Mexico.

Priset för en resa ligger för närvarande på omkring 1.4 miljoner kronor, men då måste du först klara av centrifugen som vid ett tillfälle når hela 6G, vilket är 6 gånger din normala kroppsvikt.

Video Videosekvens

För att en video med Richard Branson där delar av träningsprogrammet visas, klicka här.

Källa: https://www.virgingalactic.com/htmlsite/news.php
Foto: Mark Greenberg

Du är kanske också intresserad av:

Branson kommer att ta familjen med sig ut i rymden... Virgins chef Sir Richard Branson kommer att ta hela familjen med sig på sin första suborbitala rymdresa. Richard Branson som skapade sin förmögenhet på 70-talet inom musikbranschen är numera en tycoon inom rese- och n&...

Alienstjärna vill gärna göra en rymdresa... Att Hollywoods filmstjärnor vill spendera sina pengar på en rymdresa är ingen större överaskning. Men vädjar skådespelerskan från de gamla Alienfilmerna, Sigourney Weaver, om att få bli den första...

Kanadensisk entreprenör har bokat en resa ut i rymden med Virgin Galactic... En man som har bestämt sig för att bli en av de första rymdturisterna från Kanada, säger att ge sig ut i rymden är en livslång dröm som går i uppfyllelse. Mannen i fråga är John Criswick, en ...


 
TAGGADE MED:
Richard BransonVirgin Galactic

Liknande artiklar:

 

 

Prenumerera på vårt månatliga nyhetsbrev

 

 

 

 

"The Earth was absolutely round... I never knew what the word round meant until I saw Earth from space."

Alexei Leonov

 

Om Rymdturism.se

Rymdturism.se är ett informationsföretag inom den kommersiella rymdfarten, och en del av SpaceEra.

Medlem i Space Tourism Society.

Läs mer

Kontaktinformation

  • Sibbarpsvägen 6A
    216 11 Limhamn
  • info@rymdturism.se