Dansk avslöjad som den första rymdresenären hos XCOR

Per Wimmer är XCORs första betalande rymdturistSenare idag kommer XCOR Aerospace att meddela vem som är deras första betalande kund att åka med den 2-sitsiga suborbitala farkosten Lynx. Men rymdturism.se kan redan nu avslöja vem personen är. Vi får rikta våra blickar mot vårt grannland i sydväst – Danmark.

Den danske affärsmannen Per Wimmer, 40, är äventyraren som har rest i över 50 länder världen över och har en stor passion för rymdfärder.

– Att åka ut i rymden har varit en dröm ända sen jag var en liten grabb, säger Per Wimmer. Men vid den tiden hade Danmark inget rymdprogram, vilket gjorde att det inte fanns någon möjlighet att realisera drömmen. Men när tillfället att åka ut i rymden som turist dök upp, så tog det mig inte många sekunder att ta ett beslut.

Per Wimmer driver investmentbanken Wimmer Financial och bor dagligdags i Islington, London. Han arbetar också en hel del med välgörenhet inte minst mot skolor för att få upp elevernas ögon för naturvetenskap, teknik och naturligtvis rymden. Han hoppas att någon gång under 2010 kunna lyfta med Lynx, som kommer att ta honom till en höjd av omkring 61 kilometer innan han glidflyger tillbaka mot jorden. För flygturen som varar i 30 minuter, har han betalat omkring 630000 kronor. Till skillnad från konkurrenter som Virgin Galactic, startar och landar Lynx av egen maskin med hjälp av fyra stycken jetmotorer som ger den en maxhastighet på Mach 2.

Har tre biljetter för att resa ut i rymden

Per siktar på att bli den första dansken i rymden, och för att försäkra sig om att verkligen komma upp har han införskaffat sig tre biljetter. Förutom biljetten hos XCOR Aerospace har han även köpt biljetter för en resa med Virgin Galactic och Space Adventures.

– Det kommer att bli en riktig kapplöpning att se vem av dom som kommer upp först, men om det blir XCOR blir jag den första rymdturisten som kan åka till en rimlig kostnad, säger Per Wimmer.

Men det slutar inte där. Enligt Per själv, är hans ultimata mål att en dag genomföra en resa till månen och placera den danska flaggan där. Det är inte heller klart huruvida resan med Space Adventures är en resa med deras kommande suborbitala rymdfarkost eller om det är med deras befintliga orbitala resor till den internationella rymdstationen. Källa: Rymdturism.se
Foto: XCOR Aerospace

Du är kanske också intresserad av:

Per Wimmer om hur man tränar för att bli rymdturist... Att flyga jetjaktflyg, flyta fritt omkring i tyngdlöst tillstånd och snurra runt i en centrifug i en hastighet som gör att det känns som om plattas till är inte något som en normal turist ombeds att göra innan sin drömresa. Men det är exakt vad dan...

Per Wimmer planerar att bli en av sex passagerare som ger sig ut i rymden 2009... Tre år efter att SpaceShipOne som första privata finansierade rymdfarkost nådde rymden låter den 38-åriga dansken Per Wimmer, mannen med stor passion för rymdresande, meddela att han har stora planer på att ...

Finansman från Wall Street planerar att bli den första dansken i rymden... Att sätta Dannebrogen på månen är det ultimata målet för Per Wimmer, mannen som förväntas att bli den första dansken att ta sig ut i rymden. Han är en person som är oerhört engagerad i si...


 
TAGGADE MED:
Per Wimmer

Liknande artiklar:

 

 

Prenumerera på vårt månatliga nyhetsbrev

 

 

 

 

"The Earth was absolutely round... I never knew what the word round meant until I saw Earth from space."

Alexei Leonov

 

Om Rymdturism.se

Rymdturism.se är ett informationsföretag inom den kommersiella rymdfarten, och en del av SpaceEra.

Medlem i Space Tourism Society.

Läs mer

Kontaktinformation

  • Sibbarpsvägen 6A
    216 11 Limhamn
  • info@rymdturism.se