Den förra Dallas-stjärnan Viktoria Prinicpal har bokat en resa för en rymdtur med Virgin Galactic

Victoria Principalk  Nu börjar även celebriteterna börja intressera sig för rymdturism. Den senaste i raden, skådespelaren Victoria Principal som gestaltade Pamela Ewing från den forna tv-såpan Dallas, har nu bokat en resa ut i rymden med Virgin Galactic. Om allt går enligt planerna kommer Victoria att åka med den första kommersiella rymdflygningen nästa år eller året därpå.

– Jag kommer att bli en av de första privata astronauterna, sa Victoria i en intervju med Diane Sawyer från ABC.

Den 61-åriga Victoria Principal och hennes medresenärer kommer först att transporteras till ett "rymdträningsläger" i Mojaveöknen, där de under ett antal dagar kommer att genomgå rigorösa medicinska tester, flera träningspass för kunna hantera G-krafter samt ett antal flygsimuleringar som tillsammans skall säkerställa att dessa icke-professionella rymdpionjärer kan hantera hastigheter på nästan 5000 km/h. När de väl har kommit iväg och till slut når en höjd på 160 km, kan Victoria och hennes medpassagerare inte bara uppleva viktlöshet utan även en fantastiskt panoramavy ner mot Jorden.

– Hela resan kommer att ta ungefär två och en halv timma, och alla deltagare kommer att få en DVD där just deras resa har dokumenterats. På köpet kommer de också att få en mer "filosofisk insikt över vår plats i universum", sa Will Whitehorn, vd för Virgin Galactic.

Framgångsrik och populär affärskvinna

Vid 25 års ålder avslutade hon sin skådespelarkarriär för att istället starta upp en karriär vid ett produktionsbolag, där hon med tiden arbetade sig uppåt till posten som vice verkställande direktör genom att studera arbetsrätt om nätterna. Som den kändis hon var och fortfarande är, så hade hon ett antal förhållanden med några av de mest kända männen i Hollywood. Men utanför rampljuset var verkligheten inte alltid lika glamurös. Sjukdomar, sorgen efter maken Andy Gibbs bortgång, och nu senast förra året då hon skilde sig efter sitt 21-åriga äktenskap med Harry Glassman, en plastikkirurg för celebriteten i Hollywood. Genom sitt långa äktenskap blev hon mer och mer intresserad av skönhet, och är numera en framgångsrik affärskvinna inom kosmetikbranschen där hon har sin i USA otroligt populära "Principal Secret". Hon säger också att hon nu är lyckligare än någonsin och har ingen annan att vara till lags mer än sig själv. På frågan om hemligheten bakom hennes framgångar, svarade Victoria att om du gör det du brinner för, så kommer pengarna automatiskt.

– Folk är så rädda för att misslyckas, men någon gång kommer ända saker och ting att gå fel, säger Victoria. Det är bara att sätta igång att göra det, och om du skulle misslykas, lär dig av det, samla nya krafter och gör det rätt nästa gång.

Tidningen Independent skriver också att både Paris Hilton och Morgan Freeman är intresserade att gå med i "100-mile-klubben", och för att citera Morgan Freeman själv: "Jag kan inte vänta på att få komma upp där i Bransons raket".

 

Videosekvens

Video För att se en videosekvens där Victoria intervjuas i ABC Newst, klicka här.

Källa: https://www.abcnews.go.com/GMA/story?id=3045280&page=1
Foto: Mario Casilli

Du är kanske också intresserad av:

Chockad 40-åring fick rymdresa på födelsedagen... En per­son som är rymd­in­tres­se­rad se­dan barns­ben får en rymdresa­­ i 40-års­present. Hur re­a­ge­rar man då, Mattias­ Banker­? – Ska jag till rym­den!? Det är ju helt sjukt. Som av en slump ligger bäste­te vännen­ Jo­hans paket ­kvar till ...

Charles Simonyi får ytterligare ett dygn i rymden... Den femte rymdturisten, Charles Simonyi, kommer att förutom de tidigare två extradagarna få ytterligare ett dygn på den Internationella rymdstationen. Det innebär att han tillsammans med den 14:e besättningen med komm...

Kommer Sergey Brin att flyga till den internationella rymdstationen?... Googles grundare Sergey Brin kan bli nästa rymdturist att färdas till den internationella rymdstationen, åtminstone om man ska tro Space Adventures. Space Adventures vd Tom Shelley sade nyligen till Reuters att Brin, vars nettoförmögenhet är på ...


 
TAGGADE MED:
rymdturismrymdturistISSVictoria Principalkändis

Liknande artiklar:

 

 

Prenumerera på vårt månatliga nyhetsbrev

 

 

 

 

"The Earth was absolutely round... I never knew what the word round meant until I saw Earth from space."

Alexei Leonov

 

Om Rymdturism.se

Rymdturism.se är ett informationsföretag inom den kommersiella rymdfarten, och en del av SpaceEra.

Medlem i Space Tourism Society.

Läs mer

Kontaktinformation

  • Sibbarpsvägen 6A
    216 11 Limhamn
  • info@rymdturism.se