Kommer Sergey Brin att flyga till den internationella rymdstationen?

Kommer Sergey Brin att flyga till den internationella rymdstationen?

Googles grundare Sergey Brin kan bli nästa rymdturist att färdas till den internationella rymdstationen, åtminstone om man ska tro Space Adventures.

Space Adventures vd Tom Shelley sade nyligen till Reuters att Brin, vars nettoförmögenhet är på drygt 30 miljarder dollar, har gjort en deposition för plats ombord en framtida Soyuz flygning till den internationella rymdstationen.

– Han betalade oss en deposition till när vi har en plats ledig, han har förköpsrätt. Vi skulle kunna ha en öppen plats under 2017, säger Shelley.

Brin och hans medgrundare av Google, Larry Page, har ett djupt intresse för rymden. Deras företag har sponsrat Google Lunar X Prize med 30 miljoner dollar för att inspirera privata företag och organisationer att ta fram den första privata rovern att landa på månens yta.

Men innan Brin blir aktuell för att ta sig upp till ISS kommer den brittiska sopran Sarah Brightman att i september 2015 genomföra en 10-dagars resa till rymdstationen. Biljettpriset för den resan var 52 miljoner dollar.

Källa: http://www.parabolicarc.com/2014/06/11/sarah-brightman-sergey-brin-fly-international-space-station/

Du är kanske också intresserad av:

Tom Cruise vill gärna åka ut i rymden... Tom Cruise skulle gärna vilja betala för en biljett till en resa ut i rymden. Men inte förrän någon annan kändis har testat först så att den excentriske skådespelaren kan försäkra sig om at...

Vem kommer vara först med att sjunga i rymden?... Slaget om sjungande rymddivor är igång. i det ena hörnet står den brittiska sopranen Sarah Brightman, som betalar 52 miljoner dollar för att flyga till den internationella rymdstationen i september 2015. I det andra hörnet står den ofta kontroversi...

Kristian Luuk sätter sig i en jättelik centrifug... Det finns ett allt större intresse för rymdturism, och många drömmer om att få lämna jorden och åka ut i rymden. Men innan det blir aktuellt att åka ut i rymden måste du testa hur du klarar av de g-kraft som din kropp kommer att utsättas för. Det g...


 
TAGGADE MED:
kändisarISS

Liknande artiklar:

 

 

Prenumerera på vårt månatliga nyhetsbrev

 

 

 

 

"The Earth was absolutely round... I never knew what the word round meant until I saw Earth from space."

Alexei Leonov

 

Om Rymdturism.se

Rymdturism.se är ett informationsföretag inom den kommersiella rymdfarten, och en del av SpaceEra.

Medlem i Space Tourism Society.

Läs mer

Kontaktinformation

  • Sibbarpsvägen 6A
    216 11 Limhamn
  • info@rymdturism.se