Kvinna från Kiwi-land i intensiv träning inför sin rymdresa

Jackie Maw Video En fastighetsmäklare som hoppas på att bli den första kvinnan i rymden från Nya Zeeland, har genomgått två dagar av intensiv astronaut träning vid National Aerospace Training and Research Centre i Philadelphia i en förberedelse för sin rymdresa. 

Jackie Maw har bokat en plats på en av resorna med Richard Bransons Virgin Galactic, som förväntas att starta under den senare delen av 2009 eller tidigt 2010. Denna resa som kommer att ta omkring 3 timmar, kommer att ta henne upp till 112 km höjd ovanför jordytan där hon kommer att gå till drygt 5600 km på endast 10 sekunder. För detta har Jackie Maw betalat motsvarande 1.4 miljoner kronor, och hon hoppas på att få bli en av de 100 första som får resa – den exklusiva grupp som kallas för "The Founders".

Centrifugträningen var den mest intensiva upplevelsen som hon någonsin hade varit med om, sa Jackie Maw.

– Att känna kraften när man utsätts för 6G var ganska gastkramande, men de goda nyheterna är att alla "flög" igenom vår träning och vi fick våra vingar vid avslutningen.

Känner sig privilegierad

Under träningen mötte hon en del andra celebriteter, bland annat en regissör från Hollywood och ett IT-par från Storbrittanien, vilket var enligt henne själv mycket trevligt.

– Vi blev en väldigt bra sammansatt grupp och både Virgin Galactic och Nastar såg efter oss mycket bra, sa Jackie Maw. För mig var det fascinerande att vara på en plats där man tränar stridspiloter och att förstå hur de gör det.

Jacke Maw sa att hon känner sig privilegierad att få vara en del i pionjärverksamheten inom rymdfärder för vanligt folk. Hon har dock åtminstone en uppgift kvar att genomföra innan hon åker ut i rymden. Nästa gång hon åker till USA ska hon göra en så kallad "Zero G" -flygtur så att hon kan lära sig att hantera det tyngdlösa tillståndet.

Video Videosekvens

För att se en video med Jackie Maw, där hon berättar om sin upplevelse, klicka här. Källa: https://www.nzherald.co.nz/section/1/story.cfm?c_id=1&objectid=10481482
Foto: TVWorks Limited

Du är kanske också intresserad av:

Virgin Galactics rymdresor populära bland nya zeeländare... Enligt Virgin Galactic är de från New Zealand de vanligaste resenärerna som har köpt en biljett om man räknar per capita. Hittills har sju stycken personer lagt upp de 200.000 dollar en resa kostar och bland dom är tre ...

Flera nya zeeländare har reserverat en resa med Virgin Galactic... Prislappen på omkring 1,4 miljoner kronor har inte avskräckt 4 personer från Nya Zeeland att förbereda sig för en resa ut i rymden med Virgin Galactic. Hittills har 200 rymdfantaster från 30 länder anmält si...

Konstnär finansierar sin rymdresa med sina egna verk... En konstnär från Wanaka på Sydön i Nya Zeeland hoppas på att kunna samla tillräckligt med pengar, vid en välgörenhetsauktion i London, för att dels finansiera sin egen resa ut i rymden, men även ti...


 
TAGGADE MED:
Jackie MawNya Zeeland

Liknande artiklar:

 

 

Prenumerera på vårt månatliga nyhetsbrev

 

 

 

 

"The Earth was absolutely round... I never knew what the word round meant until I saw Earth from space."

Alexei Leonov

 

Om Rymdturism.se

Rymdturism.se är ett informationsföretag inom den kommersiella rymdfarten, och en del av SpaceEra.

Medlem i Space Tourism Society.

Läs mer

Kontaktinformation

  • Sibbarpsvägen 6A
    216 11 Limhamn
  • info@rymdturism.se