Nyheter om rymdturister

Nyheter om rymdturister som har förmånen och möjligheten att åka ut i den ändlösa rymden. De blir allt fler för varje dag. Här återfinns de personer som har gått ut i media om att de har införskaffat sig en biljett för en rymdresa.

 

Richard Branson som vigselförättare i luftenSir Richard Branson förbereder sig för att sätta ännu ett rekord genom att bli den första personen som förrättar en vigsel i rymden. Den 58-åriga miljardären tänker genomföra ceremonin drygt 10 mil ovanför jordens yta under den första kommersiella suborbitala rymdresan någon gång under nästa år. 

Liknande artiklar:

Richard Burr - Englands första rymdturistRichard Burr, en 52 år gammal byggmästare, har köpt en biljett för en plats på Virgin Galactics kommande suborbitala rymdresor för att bli den första rymdturisten från England. Han har fått nummer 205 på den lista som Virgin Galactic har på de som har köpt en biljett. 

Liknande artiklar:

Bruce BoxleitnerStjärnan från "Babylon 5" och "Familjen Macahan" vill inget hellre än att åka ut i rymden. Men det finns ett hinder – priset. Han tycker det är för högt, och hoppas på att Virgin Galactic sänker det, så att han kan ha råd att åka iväg. 

Liknande artiklar:

Dennis Quaid som astronauten Gordon CooperDennis Quaid funderar på att göra Victoria Principal sällskap på någon av Virgin Galactics första turer ut i rymden. och få en barndomsdröm att gå i uppfyllelse. 

Liknande artiklar:

Richard Garriott får grönt ljusI dagarna gav de ryska läkarna klartecken för nästa rymdturist Richard Garriott och hans reserv Nik Halik. De har gått igenom ett speciellt fysiskt träningsprogram i Star City i utkanten av Moskva, och läkarna hittade inget som skulle kunna utgöra något problem inför hans resa till den internationella rymdstationen. 

Liknande artiklar:

Marijke HelwegenVid öppnandet av den årliga MillionaireFair i december förra året presenterades Marijke Helwegen som den person som kanske kommer att bli den första kvinnliga rymdturisten från Holland. Resan genomförs med en av Virgin Galactics representanter i Europa, Mario Ferreira, som i Benelux länderna erbjuder rymdresor under namnet "Your Galaxy". 

Liknande artiklar:

Mario FerreiraNär den första portugisiska rymdturisten åkler ut i rymden, kommer hela händelsen att filmas för att sedan sändas i den största kommersiella TV-kanalen i Portugal, SIC. Turisten i fråga är turistmagnaten Mario Ferreira, som var en av de första att boka en resa ut i rymden med Virgin Galactic. 

Liknande artiklar:

Sheikh SalmanI den arabiska dagstidningen The Peninsula berättar Sheikh Salman Bin Jaber Al-Thani, tillika ordförande för Qatar Astronomical Club, i en intervju om sina planer på en rymdresa med Virgin Galactic omkring 2012. Men trots att alla förberedelser för att rymdturismen ska komma igång 2012, ser han att möjligheten för att komma iväg inte kommer förrän 2015. 

Liknande artiklar:

Craig BurkinshawI Doncaster som har världens äldsta tävlingsbanor för hästlöpningar pågår just nu en annan tävling, men på en annan arena. Affärsmannen Craig Burkinshaw har placerat motsvarande 1,4 miljoner kronor för att bli den första rymdturisten från Doncaster. Han är inbokad på Flight 32, plats 190 bland de drygt 200 personer som redan har betalt en biljett för en resa ombord Virgin Galactics SpaceShipTwo. 

Liknande artiklar:

Richard GarriottNär han som liten grabb växte upp i Houston, bodde denna son till en astronaut i ett område fyllt med astronauter och flygingenjörer, tog Richard Garriott det för givet att han en dag skulle åka ut i rymden. När allt kommer omkring, var det en upplevelse som hans far beskrev i väldigt fackmässiga termer som något "normalt".  

Liknande artiklar:

 

 

Prenumerera på vårt månatliga nyhetsbrev

 

 

 

 

"The Earth was absolutely round... I never knew what the word round meant until I saw Earth from space."

Alexei Leonov

 

Om Rymdturism.se

Rymdturism.se är ett informationsföretag inom den kommersiella rymdfarten, och en del av SpaceEra.

Medlem i Space Tourism Society.

Läs mer

Kontaktinformation

  • Sibbarpsvägen 6A
    216 11 Limhamn
  • info@rymdturism.se