Nyheter om rymdturister

Nyheter om rymdturister som har förmånen och möjligheten att åka ut i den ändlösa rymden. De blir allt fler för varje dag. Här återfinns de personer som har gått ut i media om att de har införskaffat sig en biljett för en rymdresa.

 

Jackie Maw Video En fastighetsmäklare som hoppas på att bli den första kvinnan i rymden från Nya Zeeland, har genomgått två dagar av intensiv astronaut träning vid National Aerospace Training and Research Centre i Philadelphia i en förberedelse för sin rymdresa. 

Liknande artiklar:

Richard Branson tränar på NASTARVideo Sir Richard Branson, grundaren av Virgin Galactic, har med framgång slutfört första etappen av sitt träningsprogram vid National Aerospace Training and Research Centre (NASTAR) i Southampton, Pennsylvania. Han genomgick denna träning som ett led i hans förberedelser inför sin och hans familjs rymdresa med SpaceShipTwo, den farkost som hans företag utvecklar tillsammans med Burt Rutan och dennes företag Scaled Composites. 

Liknande artiklar:

Sonja RohdeSonja Rohde, 31, vägrar att ge upp tanken på sina planer på att ta sig ut i rymden och är fast besluten att bli den första kvinnan från Tyskland att ge sig ut i rymden. Detta trots den olycka som tog tre människors liv tidigare i somras vid Scaled Composits testanläggning i Mojaveöknen i Kalifornien. 

Liknande artiklar:

Richard GarriottVideoSpace Adventures låter meddela att den berömda spelutvecklaren Richard Garriott och likaledes son till den förre NASA astronauten Owen Garriott, har börjat förbereda sig för sin resa till den internationella rymdstationen ISS. Han blir därmed den sjätte rymdturisten att åka dit. Garriotts rymdfärd är planerad att äga rum under oktober 2008. Den kommer också att bli den första i en serie som kommer att hysa kommersiell verksamhet ombord ISS. 

Liknande artiklar:

Vladimir GruzdevVladimir Gruzdev, som är miljonär, politiker och delägare till en av Rysslands största snabbköpskedjor, är på god väg att bli landets första betalande rymdturist och det kan ske så tidigt som redan under september månad nästa år. Han gjorde sig känd förra månaden genom att i en ubåt placera den ryska flaggan på bottnen 4 200 meter rakt under Nordpolen. 

Liknande artiklar:

Prinsessan BeatriceDen brittiska prinsessan Beatrice är ett steg närmare om att bli den första kungligheten i rymden. I dagarna genomförde hon en flygtur där man kan uppleva tyngdlöshet. Den spännande flygturen var en present från hennes amerikanska pojkvän Dave Clark. Tillsammans med fem andra personer flög de under 90 minuter där planet gjorde 15 stycken så kallade parabler genom att snabbt stiga till en höjd av drygt 7 kilometer för att sedan dyka brant. Under den tiden fick de uppleva ett par minuters tyngdlöshet och en försmak av hur det är att vara astronaut. 

Liknande artiklar:

Ibrahim SharafFör precis femton månader sedan genomförde grundaren av Virgin Group, Sir Richard Branson, med  buller och bång en presskonferens på Emirates Towers hotel i Dubai. Med sig hade han sin, sedan en lång tid tillbaka, kollega Will Whitehorn och de skulle där avslöja den första betalande rymdresenären från Förenade Arabemiraten, Namira Salim. 

Liknande artiklar:

Santhosh GeorgeSanthosh George Kulangara, som planerar att bli Indiens första rymdturist, reste i tisdags till Kennedy Space Centre i Florida för att genomgå 4 dagars träning, med bland annat hälsokontroll och en 5 timmars flygresa med träning i tyngdlöshet. Detta för att vara så väl förberedd som möjligt för sin rymdresa som är planerad att ske 2009 eller 2010. 

Liknande artiklar:

KiwisPrislappen på omkring 1,4 miljoner kronor har inte avskräckt 4 personer från Nya Zeeland att förbereda sig för en resa ut i rymden med Virgin Galactic. Hittills har 200 rymdfantaster från 30 länder anmält sig för en suborbital resa med en fösta flygning från New Mexico tidigast under den senare delen av 2009. Räknat efter befolkningsmängden kommer flest antal rtesenärer från Nya Zeeland, och är nummer 7 totalt sett. Tre av resenärerna kommer från Christchurch, och en kommer från den norra ön. 

Liknande artiklar:

John CriswickEn man som har bestämt sig för att bli en av de första rymdturisterna från Kanada, säger att ge sig ut i rymden är en livslång dröm som går i uppfyllelse. Mannen i fråga är John Criswick, en entreprenör från Ottawa, som är en av de 100 första resenärerna som redan har betalt en biljett för omkring 1,4 miljoner kronor för att åka med Richard Bransons Virgin Galactic. Criswick är en av fyra kanadensare som redan har bokat en rymdresa med "världens första rymdlinje".

– Jag har velat göra detta i hela mitt liv, säger Criswick. Men för mig är det en del av en personlig resa.

Liknande artiklar:

 

 

Prenumerera på vårt månatliga nyhetsbrev

 

 

 

 

"The Earth was absolutely round... I never knew what the word round meant until I saw Earth from space."

Alexei Leonov

 

Om Rymdturism.se

Rymdturism.se är ett informationsföretag inom den kommersiella rymdfarten, och en del av SpaceEra.

Medlem i Space Tourism Society.

Läs mer

Kontaktinformation

  • Sibbarpsvägen 6A
    216 11 Limhamn
  • info@rymdturism.se