Nyheter om rymdturister

Nyheter om rymdturister som har förmånen och möjligheten att åka ut i den ändlösa rymden. De blir allt fler för varje dag. Här återfinns de personer som har gått ut i media om att de har införskaffat sig en biljett för en rymdresa.

 

Per WimmerVideoTre år efter att SpaceShipOne som första privata finansierade rymdfarkost nådde rymden låter den 38-åriga dansken Per Wimmer, mannen med stor passion för rymdresande, meddela att han har stora planer på att bli en av sex passagerare som flyger ut i rymden på SpaceShipOnes efterföljare SpaceShipTwo någon gång under 2009. Detta innebär att han nu officiellt tillhör den exklusiva grupp av de 100 första betalande kunderna på Virgin Galactics suborbitala rymdfärder, en grupp som har kommit att kallas för "Virgin Founders". 

Liknande artiklar:

Richard Branson and familyVirgins chef Sir Richard Branson kommer att ta hela familjen med sig på sin första suborbitala rymdresa. Richard Branson som skapade sin förmögenhet på 70-talet inom musikbranschen är numera en tycoon inom rese- och nöjesbranschen med mer än 30 olika företag i lika många länder under sina armar. Senare under detta år kommer han att avslöja upp hur den färdiga farkosten, SpaceShipTwo, som Virgin Galactic skall använda för sina rymdturister och han hoppas att kunna visa upp den offentligt tidigt nästa år. 

Liknande artiklar:

Victoria Principalk  Nu börjar även celebriteterna börja intressera sig för rymdturism. Den senaste i raden, skådespelaren Victoria Principal som gestaltade Pamela Ewing från den forna tv-såpan Dallas, har nu bokat en resa ut i rymden med Virgin Galactic. Om allt går enligt planerna kommer Victoria att åka med den första kommersiella rymdflygningen nästa år eller året därpå.

– Jag kommer att bli en av de första privata astronauterna, sa Victoria i en intervju med Diane Sawyer från ABC.

Liknande artiklar:

Hawking gled undan gravitationens grepp med ett leende Efter nästan 40 år i rullstol, fick Stephen Hawking i går uppleva ett par korta ögonblick av viktlöshet. Under en flygning i ett speciellt modifierat Boeing 727 fick den berömde teoretiska fysikern uppleva simulerad viktlöshet under åtta stycken 25-sekunders flygparabler över Atlanten.

– Det var fantastiskt. Jag kunde ha fortsatt hur länge som helst, nu kommer jag rymden, sa Professor Hawking.

Liknande artiklar:

Stephen Hawking kommer att få uppleva viktlöshet på torsdagVärldens ledande expert inom ämnet gravitation, den brittiska kosmologen och författaren Professor Stephen Hawking, skall själv nu på torsdag för första gången i sitt liv uppleva viktlöshet. Händelsen kommer att äga rum på Kennedy Space Center vid Cape Canaveral i Florida mellan 15.30 - 16.45, svensk tid.

– Jag är mycket tacksam för att Zero Gravity Corporation kan erbjuda en sådan upplevelse för allmänheten, speciellt för handikappade människor, sa Professor Hawking.

– Efter att ha studerat gravitationen och svarta hål hela mitt liv, är jag entusiastisk över att få uppleva viktlöshet och och en viktlös miljö på riktigt.

Liknande artiklar:

Charles Simonyi landar Idag landade Charles Simonyi, utan problem på den Kazakstanska stäppen efter en 14-dagars tur på den Internationella rymdstationen (ISS).  Dr. Simonyi landade klockan 14.31 svensk tid i en Soyuz TMA-9 kapsel tillsammans med deltagarna ur rymdstationens 14:e besättning, den amerikanske astronauten Michael Lopez-Alegria och den ryska kosmonauten Mikhail Tyurin, som båda har spenderat sju månader på ISS.

Räddningspersonal var först på platsen som först hjälpte Mikhail Tyurin ut ur kapseln. Därefter kom Simonyi ut med ett leende på läpparna.

– Allt känns toppen, det var en fantastisk resa, men det känns skönt att komma hem igen, sa Simonyi.

Liknande artiklar:

Charles SimonyiDen femte rymdturisten, Charles Simonyi, kommer att förutom de tidigare två extradagarna få ytterligare ett dygn på den Internationella rymdstationen. Det innebär att han tillsammans med den 14:e besättningen med kommendören Michael Lopez-Alegria och flygingenjören Mikhail Tyurin, kommer att landa på stäppen i Kazakstan lördagen den 21 april klockan 14.30 svensk tid. Han kommer därmed att inneha rekordet för längsta vistelse i rymden för rymdturister. 

Liknande artiklar:

Santhosh GeorgeVideo Genom att ta turismen till högre höjder, förbereder sig entreprenören Santosh George Kulangara för att bli den första indiska rymdturisten. Men den 35-åriga Santosh, som både producerar och filmar för det populära tv-reseprogrammet Sancharam, och samtidigt är administrativ direktör för "Labour India Publications", är ingen gröngöling när det kommer till att resa. 

Liknande artiklar:

Den femte rymdturisten anländer till den Internationella rymdstationenDen Soyuz TMA-10 raket som på påskafton sköts upp i rymden med den femte rymdturisten Charles Simonyi ombord, dockade ikväll 20.10 svensk tid med den Internationella rymdstationen. Drygt en timme senare passerade han luftslussen tillsammans med sina två medresenärer, de ryska kosmonauterna Fjodor Jurtjichin och Oleg Kotov, och kunde krama om de två astronauterna Sunita Williams och Miguel Lopez-Alegria samt kosmonauten Michail Tjurin som väntade där.

– Dockningen gick som planerat, sa en talesman för det ryska rymdcentret via telefon från Korolev, nära Moskva, till AFP.

Liknande artiklar:

Den femte rymdturisten, Charles Simonyi, fick en lyckad start i sin väg mot ISSVideo I en pelare av rök och eld lyfte igår, klockan 18.31 svensk tid, den femte rymdturisten i historien från den ryska rymdbasen Bajkonur i Kazakstan. Den ungerskfödda, men numera amerikanska, datormiljardären Charles Simonyi rapporteras ha haft ett jättestort leende på läpparna när den ryska Sojuz TMA-10 rymdkapseln lyfte mot ISS. Med sig på resan har han de två ryska kosmonauterna Fyodor Yurchikhin och Oleg Kotov, en resa som kommer att utmärka sig som den längsta tiden en civilperson har varit ute i rymden. Mindre än 10 minuter efter uppskjutningen nådde Sojuz TMA-10 kapseln sin omloppsbana kring Jorden, där den kommer att vara i i två dagar innan de på måndagen klockan 20.15 (svensk tid) dockar med den Internationella rymdstationen. 

Liknande artiklar:

 

 

Prenumerera på vårt månatliga nyhetsbrev

 

 

 

 

"The Earth was absolutely round... I never knew what the word round meant until I saw Earth from space."

Alexei Leonov

 

Om Rymdturism.se

Rymdturism.se är ett informationsföretag inom den kommersiella rymdfarten, och en del av SpaceEra.

Medlem i Space Tourism Society.

Läs mer

Kontaktinformation

  • Sibbarpsvägen 6A
    216 11 Limhamn
  • info@rymdturism.se