Nyheter om rymdturister

Nyheter om rymdturister som har förmånen och möjligheten att åka ut i den ändlösa rymden. De blir allt fler för varje dag. Här återfinns de personer som har gått ut i media om att de har införskaffat sig en biljett för en rymdresa.

 

XCORs suborbitala rymdskepp LynxDet har varit ett rykte i drygt en månad, men nu är det officiellt. XCOR Aerospace kommer att nästa vecka presentera information kring deras biljettförsäljning för suborbitala rymdresor med sin 2-sitsiga rymdfarkost Lynx. Presskonferensen kommer att äga rum i Beverly Hills i Kalifornien.

Liknande artiklar:

Nicole Scherzinger och Lewis Hamilton på väg till rymdenEfter att vid 23 års ålder bli den yngsta genom tiderna att vinna Formel-1 mästerskapet, kan man undra om Lewis Hamiltons karriär kan nå högre höjder än så? Det verkar som om svaret på den frågan är ett ja, när han nu planerar att ta hela sin familj och flickvännen  på en resa ut i rymden.

Liknande artiklar:

SpaceShipTwo - som kommer att ta minst fyra svenskar ut i rymdenTill den ständigt ökande skaran av rymdturister hos Virgin Galactic har nu antalet svenskar ökat till fyra. Det totala antalet är nu uppe i över 300, och man räknar med att de första ska komma iväg runt 2010 från Virgin Galactics bas i Mojaveöknen, Spaceport America. Vilken turordning som svenskarna har är dock ännu inte känt. 

Liknande artiklar:

Richard Garriott landar utan problem på jordenEfter 12 dagar i rymden landade Richard Garriott och hans medresenärer Sergei Volkov och Oleg Kononenko på den kazakhstanska stäppen i morse klockan 05.34, svensk tid. Landningen gick till skillnad från de två tidigare tillfällena utan några problem och alla tre rapporteras vara i god. 

Liknande artiklar:

Rosario Dawson önskar att bli rymdturistInte riktigt alla Hollywood stjärnor vill göra det men den amerikanska skådespelerskan och sångerskan Rosario Dawson, bland annat känd från filmerna Sin City och Men in Black II, är sugen på att en dag åka iväg till stjärnorna och bli rymdturist.

Liknande artiklar:

Richard Garriott dockar med ISSVideosekvens Klockan 10.26 idag, svensk tid, anlände rymdturisten Richard Garriott tillsammans med sina två besättningsmedlemmar NASA astronauten Mike Fincke och den ryska kosmonauten Yuri Lonchakov några minuter tidigare än vad som var planerat till den internationella rymdstationen. Luckan till rymdstationen öppnades 12.00 då de togs emot av de båda ryska kosmonauterna Sergei Volkov och Oleg Kononenko, samt NASA astronauten Greg Chamitoff. 

Liknande artiklar:

Richard Garriott i en lyckad uppskjutning mot ISSVideosekvens Under söndagsmorgonen 09.00 åkte Richard Garriott som den sjätte rymdturisten ombord rymdkapseln Soyuz TMA-13 från Baikonur Cosmodromen i Kazakhstan mot den internationella rymdstationen. Uppskjutningen gick utan problem och dockning med ISS kommer att äga rum på tisdag klockan 12.00. Han beräknas återkomma från sin rymdresa den 23 oktober, en resa som den förra datorspelgiganten har betalat 35 miljoner dollar för. Vetenskapliga experiment och arbeten i utbildningssyfte i samarbete med skolor och organisationer står på hans dagliga agendor. 

Liknande artiklar:

Esther DysonVideosekvens Space Adventures tillkännagav igår att Esther Dyson kommer att vara reserv till Charles Simonyi ifall han inte skulle kunna åka iväg på sin andra resa till den internationella rymdstationen nästa vår. För detta betalar Esther Dyson 3 miljoner dollar och då får hon precis samma träning som Charles Simonyi, i princip allt utom själva resan ut i rymden. Dyson gjorde sig ett namn inom datorindustrin med det månatliga nyhetsbrevet "Release 1.0" som hon gav ut under 25 års tid, och investerar nu mycket av sina pengar i den nya kommersiella rymdindustrin. 

Liknande artiklar:

Daisuke EnomotoFör två år sedan skulle internetmagnaten Daisuke Enomoto blivit den första rymdturisten att göra en rymdpromenad utanför den internationella rymdstationen. Nu blev det inte så, eftersom hans problem med njurstenar satte stopp för hans planer. Nu stämmer han Space Adventures för den uteblivna resan och kräver tillbaka sina 21 miljoner dollar som resan skulle kostat. 

Liknande artiklar:

Charles Simonyi planerar för sin andra resa till ISSSpace Adventures säger i ett pressmeddelande idag att Charles Simonyi, som åkte till den internationella rymdstationen 2007, planerar att bli den första betalande rymdturisten som gör en andra resa ut i rymden till våren 2009. Han tänker att börja träna med besättningen som ska gå ombord Soyuz TMA-14.

Liknande artiklar:

 

 

Prenumerera på vårt månatliga nyhetsbrev

 

 

 

 

"The Earth was absolutely round... I never knew what the word round meant until I saw Earth from space."

Alexei Leonov

 

Om Rymdturism.se

Rymdturism.se är ett informationsföretag inom den kommersiella rymdfarten, och en del av SpaceEra.

Medlem i Space Tourism Society.

Läs mer

Kontaktinformation

  • Sibbarpsvägen 6A
    216 11 Limhamn
  • info@rymdturism.se