Nyheter om rymdturister

Nyheter om rymdturister som har förmånen och möjligheten att åka ut i den ändlösa rymden. De blir allt fler för varje dag. Här återfinns de personer som har gått ut i media om att de har införskaffat sig en biljett för en rymdresa.

 

Perth - hemstad för flera rymdturisterEn ännu inte känd man boendes i en förort till Perth i västra Australien har pungat ut motsvarande 1,4 miljoner kronor för att bli den andra personen från Western Australia som köper sig en biljett till en av världens första kommersiella rymdresor.

Liknande artiklar:

Dick Hardt, Founder från Vancouver, KanadaFler och fler av Virgin Galactics rymdturister börjar nu att dyka upp i media. Den senaste i raden är entreprenören Dick Hardt från Vancouver i Kanada. Han är en av de 100 första som med start 2010 kommer att flyga ut i rymden ombord SpaceShipTwo.

Liknande artiklar:

Stephen Attenborough håller presskonferens i TokyoAtt åka jorden runt tillhör det förgågna. Idag siktar den trendiga resenärer lite högre. Mot en resa ut i rymden. Detta var bakgrunden till att Virgin Galactics kommersiella chef, Stephen Attenborough, i torsdags höll en presskonferens i Tokyo. 

Liknande artiklar:

Xavier Claramunt, grundare och vd för Galactic SuiteDet spanska rymdturistföretaget Galactic Suite arbetar med att ta fram den första hotellkedjan i rymden. Redan har 38 personer reserverat en plats på hotellet som dessutom kommer att installeras med världens första rymd-spa. Om allt går som de ska kan de första gästerna åka i väg 2012 för en fyra-dagars tur 450 kilometer ovanför jorden, vilket är 100 kilometer längre ut än var den internationella rymdstationen ligger. 

Liknande artiklar:

Patrik Prepsl, första rymdturisten från TjeckienSom en del i samarbetet mellan Virgin Galactic och de första ackrediterade säljrepresentanterna i Europa har TYP Agency i Tjeckien börjat ta emot reservationer för en tre-timmars tur i rymden ombord SpaceShipTwo. Man har redan fått respons från 25 entusiastiska personer i regionen och tre personer, varav två tjecker och en slovak, har redan köpt sina biljetter för en rymdresa. 

Liknande artiklar:

MadonnaÄr Madonna på väg att ta en tripp ut i rymden? Åtminstone om man ska tro tidningen The Times of India. Enligt tidningen skulle hon allra helst vilja åka till månen för att komma bort från sin bror, Christopher Ciccones, som nyligen publicerade sina memoarer där han bland annat avslöjar en hel del om Madonna. Men i nuläget nöjer Madonna sig med att köpa en biljett ombord Richard Bransons SpaceShipTwo. 

Liknande artiklar:

Sigourney WeaverAtt Hollywoods filmstjärnor vill spendera sina pengar på en rymdresa är ingen större överaskning. Men vädjar skådespelerskan från de gamla Alienfilmerna, Sigourney Weaver, om att få bli den första celebriteten som åker ut i rymden med Sir Richard Bransons Virgin Galactic. 

Liknande artiklar:

Virgin Galactics SpaceShipTwoVideosekvens När Virgin Galactic i slutet av 2010 förväntas att ta sina första resenärer på sitt livs resa ut i rymden, försöker sex ryssar att komma med på den första flygturen. Tre företagare, den enes fru och en annans båda föräldrar hart redan köpt sina biljetter. 

Liknande artiklar:

Sergey BrinSergey Brin, en av grundarna av Google, vill gärna åka ut i rymden och har därför gjort en delbetalning på 5 miljoner dollar för en framtida resa med Space Adventures. Med denna delbetalning blir Sergey Brin den första av sex i "Orbital Mission Explorers Circle" som samtidigt grundas av Space Adventures och som ger medlemmarna företräde på kommande turer. 

Liknande artiklar:

Richard Garriot Earth PortraitsNästa rymdturist, Richard Garriott, har börjat att ta emot önskemål på vad som kan komma att bli det ultimata vykortet från den internationella rymdstationen. Under oktober månad kommer den amerikanske spelutvecklaren att ta fotografier på valda delar av jorden från omkring 200 personer genom "Earth Portraits" programmet, som är ett samarbete med "The Association of Space Explorers" och webbplatsen collectspace.com. 

Liknande artiklar:

 

 

Prenumerera på vårt månatliga nyhetsbrev

 

 

 

 

"The Earth was absolutely round... I never knew what the word round meant until I saw Earth from space."

Alexei Leonov

 

Om Rymdturism.se

Rymdturism.se är ett informationsföretag inom den kommersiella rymdfarten, och en del av SpaceEra.

Medlem i Space Tourism Society.

Läs mer

Kontaktinformation

  • Sibbarpsvägen 6A
    216 11 Limhamn
  • info@rymdturism.se